Κουμαμότο: 41 νεκροί, 11 αγνοούμενοι και 1.000 τραυματίες ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός

 

Οι αρχές της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του Κουμαμότο ανακοίνωσαν ότι 41 νεκροί, 11 αγνοούμενοι και 1000 τραυματίες είναι μέχρι τις 21.30 τοπική ώρα της Κυριακής (17/4) ο τραγικός απολογισμός των σεισμών που συγκλόνισαν τη νοτιοδυτική Ιαπωνία από την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016. Από τους τραυματίες, οι 202 είναι σοβαρά.

Τα σωστικά συνεργεία στα οποία συμμετέχουν εκτός από την πυροσβεστική και την αστυνομία οι δυνάμεις αυτοάμυνας (όμως ονομάζονται οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας) συνεχίζουν υπό τη συνεχή απειλή μετασεισμών τις προσπάθειες για την ανεύρεση επιζώντων κάτω από τα συντρίμμια.

Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ενώ 184.000 άτομα έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και αναζήτησαν καταφύγια στα 855 κέντρα υποδοχής που έχουν δημιουργηθεί στο νομό.

Αξιωματούχοι της Νομαρχίας αναφέρουν ότι από τη νύχτα της 17ης Απριλίου θα αρχίσει να αποκαθίσταται το ηλεκτρικό ρεύμα σε 745.000 νοικοκυριά ενώ έχει ήδη αποκατασταθεί το 60 τοις εκατό του δικτύου ύδρευσης (το υπόλοιπο 40 τοις εκατό αναμένεται να αποκατασταθεί μέχρι το βράδυ της Δευτέρα 18 Απριλίου). Δεν είναι βέβαιο ακόμα αν θα αποκατασταθεί σε αυτό το χρονοδιάγραμμα η παροχή ρεύματος στην πόλη Μασίκι που επλήγη περισσότερο από το σεισμό. Παράλληλα καταβάλλονται προσπάθειες να αποκατασταθεί το φυσικό αέριο σε 105.000 νοικοκυριά.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ