«Κούκλες κοκέσι από πηλό» – Δημιουργικό εργαστήρι για σχολικές ομάδες Δημοτικού στο Σουφλί

Κούκλες κοκέσι στον σταθμό της πόλης Σεντάι στο νομό Μιγιάγκι. Η περιοχή θεωρείται η πατρίδα αυτών των παραδοσιακών κουκλών της Ιαπωνίας. Φωτ.: GreeceJapan.com

Με αφορμή την περιοδική έκθεση «Σαν μετάξι» που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μετάξης, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 (ώρες 09:30 και 11:00), το δημιουργικό εργαστήρι «Κούκλες Κοκέσι από πηλό» για σχολικές ομάδες Γ’-ΣΤ’ Δημοτικού, στο Αρχοντικό Μπρίκα, στο Σουφλί.

Οι κούκλες κοκέσι είναι παραδοσιακές, χειροποίητες, ξύλινες κούκλες, οι οποίες κατασκευάζονται πάνω από 150 χρόνια στην Ιαπωνία. Είναι χωρίς χέρια και πόδια, σε κόκκινο, μαύρο και κίτρινο χρώμα, και συνήθως, χρησιμοποιούνται ως παιχνίδι για μικρά παιδιά. Αντλώντας έμπνευση από την περιοδική έκθεση που είναι αφιερωμένη στην παραγωγή και τη χρήση του μεταξιού στην Ιαπωνία, οι μαθητές θα πλάσουν με πηλό τις δικές τους κούκλες με τα χαρακτηριστικά που επιθυμούν.

Υπενθυμίζεται ότι, η περιοδική έκθεση «Σαν μετάξι», που τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, θα παραμείνει στο Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί έως τις 4 Μαρτίου 2024.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι και τα υλικά είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, τα ενδιαφερόμενο σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Μετάξης, στο τηλέφωνο 25540 23700 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Μετάξης
Ελευθερίου Βενιζέλου 73, Σουφλί 684 00
Τ.: 25540 23700 | www.piop.gr

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ