Κοιμηθείτε σε ιαπωνικό κάστρο!

photo: city.hirado.nagasaki.jp

Το Χιράντο-τζο (平戸城 ) στην πόλη Χιράντο του νομού Ναγκασάκι θα είναι το πρώτο κάστρο στην Ιαπωνία που θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό για διανυκτέρευση.

Ο χώρος διαμονής θα είναι ένας από τους πέντε πυργίσκους του κάστρου, δύο ορόφων συνολικής έκτασης 127 τετραγωνικών μέτρων, που μέχρι τώρα χρησιμοποιούταν ως εκθεσιακός χώρος. Ο πυργίσκος έχει θέα το στενό Χιράντο και την χαρακτηριστική κόκκινη γέφυρα (Χιράντο Οχάσι) που συνδέει το νησί Χιράντο με το κυρίως νησί Κιούσου.

Ήδη από τον περασμένο Απρίλιο οι τοπικές αρχές έχουν προκηρύξει το διαγωνισμό για την υπενοικίαση και ανακαίνιση του χώρου (με την προϋπόθεση ότι δεν θα γίνει παρέμβαση εξωτερικά) που θα φιλοξενεί τους επισκέπτες και όπως δήλωσε ο δήμαρχος του Χιράντο, Ναρουχίκο Κουρόντα, σκοπός τους είναι να προσελκύσουν ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

To πρώτο κάστρο στην περιοχή χτίστηκε το 1599 από τον νταϊμιό Ματσούρα Σιγκενόμπου ο οποίος πολέμησε στο πλευρό του Τογιοτόμι Χιντεγιόσι και μετά την ήττα του στη μάχη της Σεκιγκαχάρα, του έβαλε ο ίδιος φωτιά και το κατέστρεψε σαν πράξη υποταγής στον Τοκουγκάουα Ιεγιάσου. Το 1704, η φατρία των Ματσούρα έχτισε το κάστρο με τη σημερινή ονομασία και το οποίο την εποχή του Έντο ήταν μέρος της παράκτιας άμυνας της Ιαπωνίας ενάντια στους εξωτερικούς εισβολείς με σκοπό τη διαφύλαξη της απομόνωσης που είχε επιβάλλει στη χώρα το Σογκουνάτο. Το σημερινό κάστρο ανακατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Ο χώρος διανυκτέρευσης προγραμματίζεται να είναι έτοιμος το επόμενο καλοκαίρι για να υποδεχθεί και επισκέπτες που αναμένονται να επισκεφθούν την Ιαπωνία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το κόστος διαμονής θα είναι μάλλον υψηλό επειδή όπως δήλωσαν αξιωματούχοι του Δήμου, θα ζητήσουν από την διαχειρίστρια εταιρία να ορίσει τιμές που δεν θα ανταγωνίζoνται τα ξενοδοχεία της πόλης.

Το 2017 οι αρχές είχαν διεξάγει ένα διαγωνισμό για ζευγάρια με έπαθλο δωρεάν διαμονή μιας νύχτας στον κύριο πύργο του κάστρου και από τις 7.400 συμμετοχές οι μισές ήταν από το εξωτερικό.

Το 2006 το Κάστρο Χιρόντα ήταν ανάμεσα στα 100 κορυφαία κάστρα της Ιαπωνίας στον κατάλογο του Japan Castle Foundation.

UPDATE: Η εταιρεία STAY JAPAN καλεί τους χρήστες των social media από όλο τον κόσμο να γίνουν STAY JAPAN Ambassador και να λάβουν μέρος στην κλήρωση για μία δωρεάν διανυκτέρευση στο κάστρο την Άνοιξη του 2020.
Πληροφορίες στη σελίδα της STAY JAPAN

ΧΑΡΤΗΣ

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ