«Κλασικός Ιαπωνικός Χορός x Οιδίπους Τύραννος» από τον Ιτσινοσούκε Ουμεκάουα

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Deree -The American College of Greece παρουσιάζει, στο πλαίσιο του εορτασμού των 120 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδα-Ιαπωνίας (1899-2019), μια μοναδική παράσταση κλασικού ιαπωνικού χορού Νιχόν Μπουγιό (Nihon Buyō) από τον διάσημο Ιάπωνα χορευτή Ιτσινοσούκε Ουμεκάουα, πρώην μέλος του Tokyo Ballet Company και απόφοιτο της σχολής Kαμπούκι του Εθνικού Θεάτρου της Ιαπωνίας.
Το Νιχόν Μπουγιό ανήκει στις παραδοσιακές παραστατικές τέχνες της Ιαπωνίας με ιστορία τεσσάρων αιώνων και αντλεί επιρροές από τα θέατρα Καμπούκι και NΟ, καθώς και από λαϊκούς χορούς.

Το κοινό της Αθήνας θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διδασκαλίας του στο Λύκειο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, λίγο πριν την αναχώρηση του για την Ιαπωνία.

Μια παράσταση που συνδέει τις παραδοσιακές τέχνες δύο μεγάλων πολιτισμών: του ιαπωνικού κλασικού χορού και της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας.

Πέμπτη 18 Ιουλίου και ώρα 20:00
Black Box Theatre, Deree – The American College of Greece
Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή
Είσοδος: Ελεύθερη
H κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη (Τηλ: 210 600 9800/εσ. 1320, καθημερινά 12-2μμ, Ε-mail: avovolis@acg.edu)

Ιτσινοσούκε Ουμεκάουα

Έχοντας λάβει κλασική μουσική εκπαίδευση από παιδική ηλικία, το 2005 γίνεται μέλος του Tokyo Ballet Company και συμμετέχει ως χορευτής σε παραστάσεις, όπως το Bolero και οι Επτά Ελληνικοί Χοροί σε χορογραφία Μορίς Μπεζάρ, καθώς και στα κλασικά έργα Ζιζέλ και Η Ωραία Κοιμωμένη και πολλά ακόμα.
Στις αρχές του 2007 παρακολουθεί το πρόγραμμα της σχολής εκπαίδευσης ηθοποιών του θεάτρου Καμπούκι στο Εθνικό Θέατρο της Ιαπωνίας ενώ παράλληλα αποκτά ευρύτερες μουσικές γνώσεις για τα Ναγκαούτα (μακρόσυρτο επικό άσμα), Σαμισέν (τρίχορδο παραδοσιακό μουσικό όργανο), Γκιντάγιου (στυλ απαγγελίας σε θέατρο με μαριονέτες), Τάικο (τύμπανα), Τσουζούμι (τύμπανο χειρός), Κότο (παραδοσιακό όργανο που μοιάζει με σαντούρι), τελετή τσαγιού, κ.α.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Εθνικό Θέατρο ο καλλιτέχνης μαθήτευσε δίπλα στον Tamasaburo Bando, διάσημο καθηγητή του θεάτρου Καμπούκι και «εθνικό θησαυρό εν ζωή» της Ιαπωνίας, ο οποίος έγινε ο μέντορας του.

Από το 2016, υπό το καλλιτεχνικό όνομα Ιτσινοσούκε Ουμεκάουα, έχει αφοσιωθεί στον ιαπωνικό χορό όπου, εξελίσσοντας το ερμηνευτικό του στυλ, δημιουργεί πρωτοποριακές παραστάσεις χορού που συνδυάζουν την κλασική και τη σύγχρονη μουσική, εδραιώνοντας τη θέση του ως ένας νέος, πολλά υποσχόμενος καλλιτέχνης.

Βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=vwljyVsGG5s

Πληροφορίες: Πρεσβεία της Ιαπωνίας – Πολιτιστικό τμήμα
(210 670 9900, www.gr.emb-japan.go.jp)
Για λόγους ασφαλείας, η είσοδος στο χώρο θα γίνεται με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ