Κιότο: VIP θέσεις προς 400.000 γιεν για το Γκιόν Ματσούρι

Γκιόν Ματσούρι. Φωτ.: Γιάννης Διαμαντάκος

Για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν σαν VIP το Γκιόν Ματσούρι, το μεγαλύτερο και διασημότερο φεστιβάλ της Ιαπωνίας με ιστορία περισσοτέρων από 1000 χρόνων, ο Τουριστικός Οργανισμός του Κιότο διαθέτει 84 προνομιούχες θέσεις για την κορυφαία εκδήλωση του φεστιβάλ στις 17 Ιουλίου, την Γιαμαμπόκο Τζούνκο (山鉾巡行), την πομπή των 33 εντυπωσιακών αρμάτων γνωστή και ως «κινούμενο μουσείο».

Η τιμή για κάθε θέση είναι 400.000 γιεν, δηλαδή περίπου 2600 ευρώ και οι προπωλήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου.

Η VIP εξέδρα θα στηθεί στην διασταύρωση των οδών Καουαραμάτσι και Όικε, θα είναι κλιματιζόμενη, με τα παραδοσιακά καθίσματα και μαξιλάρια για τατάμι, θα σερβίρονται ποτά και σνακ ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη ξενάγηση-διερμηνεία μέσω ακουστικών.
Σαν μπόνους στον κάθε VIP θεατή θα δοθεί ο επίσημος οδηγός του Γκιόν Ματσούρι και εισιτήριο αναμνηστικής έκδοσης, βεντάλια ουτσίουα, αναμνηστικό τενουγκούι, τσιμάκι (κέικ ρυζιού στον ατμό τυλιγμένο σε φύλλα μπαμπού), πετσέτες δροσιάς και σε περίπτωση βροχής αδιάβροχο!
Και στο τέλος, θα πραγματοποιηθεί προς τιμήν των διακεκριμένων θεατών ειδική δεξίωση στο Δημοτικό Μέγαρο του Κιότο.

Με τη διάθεση των προνομιούχων θέσεων ο Τουριστικός Οργανισμός του Κιότο στοχεύει κυρίως στην προσέλκυση τουριστών από το εξωτερικό.

Oι κανονικές θέσεις στην πρώτη και δεύτερη σειρά για την παρακολούθηση της πομπής, κυμαίνονται από τα 5100 έως τα 9000 γιεν.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το ιστορικό Γκιόν Ματσούρι στο iaponia.gr

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img
ChemiCloud - Excellent Web Hosting Services