Κινούμενο γιγάντιο Gundam σχεδιάζει η Ιαπωνία

To Gundam στην Οντάιμπα. photo: Junko Nagata / GreeceJapan.com

Ιάπωνες δημιουργοί animation και μηχανικοί ανακοίνωσαν την Τετάρτη 9 Ιουλίου την πρόθεσή τους να κατασκευάσουν κινούμενο ρομπότ Gundam ύψος 18 μέτρων! 

Τα Gundam, με εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο, είναι τα γιγάντια ρομπότ της γνωστής σειράς κινουμένων σχεδίων που ξεκίνησε το 1979 στην ιαπωνική τηλεόραση ως Kidο Senshi Gandamu (Mobile Suit Gundam). 

Στην 30ή επέτειο της σειράς το 2009, ένα RX-78 Gundam κλίμακας 1 προς 1 (18 μέτρων) στήθηκε στις όχθες του κόλπου του Τόκιο σε πάρκο της Οντάιμπα. Από τον πρώτο κιόλας μήνα προσέλκυσε εκατομμύρια επισκέπτες και έπειτα από τη μεταφορά του (και επανασυναρμολόγηση) στη Σιζουόκα όπου έμεινε από τον Ιούλιο του 2010 μέχρι στον Μάρτιο του 2011, στήθηκε ξανά στην Οντάιμπα τον Απρίλιο του 2012. Tην ίδια περίοδο άνοιξε τις πύλες του και το θεαματικό πάρκο Gundam Front Tokyo.

Στη συνέντευξη τύπου της Τετάρτης ήταν παρών και ο 72χρονος δημιουργός των Gundam Γιοσιγιούκι Τομίνο ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά «Πριν 35 χρόνια, δημιουργώντας τη σειρά είχα αφήσει την φαντασία μου ελεύθερη, γιατί τα Gundam δεν ήταν πραγματικά… Τώρα, τέσσερις δεκαετίες αργότερα, τα Gundam εξελίσσονται σε κάτι νέο…».

Στόχος της ομάδας που ανέλαβε το εγχείρημα είναι να είναι έτοιμο το ρομπότ στην 40η επέτειο της σειράς το 2019, ένα χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς του Τόκιο και κάλεσε το κοινό να στείλει τις δικές του προτάσεις για την κατασκευή του κινούμενου Gundam.

Mπορείτε να δείτε το RX -78 Gundam και να περιηγηθείτε στο Gundam Front Tokyo στο  IAPONIA.GR

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα