Καουαΐ τρένο στη Ουακαγιάμα

 

Πιστή στην παράδοση που θέλει τα τρένα της να αλλάζουν όψη προκειμένου να εναρμονίζονται με τις κατά καιρούς μανίες ή μόδες των Ιαπώνων, η μεγαλύτερη εταιρεία σιδηροδρόμων στην Ιαπωνία, η Japan Railways και συγκεκριμένα το κομμάτι της που λειτουργεί στη δυτική πλευρά του νησιού Χονσού, η JR West αποφάσισε να λανσάρει από το φθινόπωρο ένα ειδικό τρένο το οποίο θα λειτουργεί στο Νομό Ουακαγιάμα της περιοχής Κανσάι. Το τρένο θα εκτελεί ειδικά δρομολόγια τουρισμού τα 33 Σάββατα και Κυριακές που μεσολαβούν από τις 13 Σεπτεμβρίου ως τις 14 Δεκεμβρίου και η πρωτοτυπία του είναι ότι όλη η εξωτερική του πλευρά θα είναι ντυμένη με εικονογράφηση «Hello Kitty».

 

Όπως παρατήρησαν ήδη ορισμένα ιαπωνικά Μέσα, απορία προκαλεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη σύνδεση μεταξύ του δημοφιλούς χαρακτήρα και της συγκεκριμένης περιοχής: αν υπάρχει κάτι για το οποίο είναι γνωστή η Ουακαγιάμα είναι μια σειρά ναών που βρίσκονται στην οροσειρά Κίι με γνωστότερο ίσως το Κονγκόμπου-τζι στο Όρος Κόγια, έδρα της βουδιστικής σέκτας Σίνγκον και τους σιντοϊστικούς ναούς Κουμάνο, «μητροπολιτικούς» για τη συγκεκριμένη γραμμή Σιντοϊσμού που περιλαμβάνει πάνω από 3000 ναούς σε όλη την Ιαπωνία.

Από την άλλη, η δημοτικότητα της «Κίτι-τσαν» είναι τόσο μεγάλη που ίσως είναι περιττό να περιμένει κανείς κάποια λογική σύνδεση –ένα τρένο-Κίτι είναι απλώς, καουαΐ!

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ