Κάτω από 200.000 οι επιζώντες σήμερα από τις ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

Από επίσκεψη των Χιμπακούσα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα εκδήλωση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου, το 2008
Χιμπακούσα μιλάνε στους μαθητές και μαθήτριες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου το 2008

Περίπου 192.000 είναι οι «χιμπάκουσα», όπως λέγονται στην Ιαπωνία οι επιζήσαντες από τους βομβαρδισμούς της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου του 1945).

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε στις αρχές τις εβδομάδας το ιαπωνικό Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας -αρμόδιο για την καταγραφή και περίθαλψη τους-  ο αριθμός τους το 2014 έπεσε στις 192.179. Η θλιβερή καταμέτρηση γίνεται κάθε χρόνο στο τέλος Μαρτίου και σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, φέτος είναι 9.060 λιγότεροι από πέρσι.

Ο μέσος όρος ηλικίας των επιζώντων είναι περίπου 79,44 έτη.

Κάθε χρόνο χιμπακούσα ταξιδεύουν σε πολλές χώρες ως πρεσβευτές ειρήνης μεταφέροντας αντιπολεμικά μηνύματα και τις εμπειρίες τους από τον πυρηνικό όλεθρο και τις συνέπειες του. Ανάμεσα στις χώρες που έχουν επισκεφθεί είναι και η Ελλάδα όπου έχουν διοργανωθεί εκδηλώσεις κυρίως σε δημοτικά σχολεία. Μια από αυτές διοργανώθηκε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου το 2008.

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ