Κατάσταση έκτακτης ανάγκης εν όψει της Χρυσής Εβδομάδας

Το Τόκιο ενημερώνει για την εξάπλωση της μετάλλαξης N501Y του κορωνοϊού. Φωτ. 23/4/2021. GREECEJAPAN.COM/Junko Nagata

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στους νομούς Τόκιο, Όσακα, Κιότο και Χιόγκο κήρυξε την Παρασκευή 23 Απριλίου, τρεις μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα για τον περιορισμό της αύξησης των κρουσμάτων τη Χρυσή Εβδομάδα.
Η Χρυσή Εβδομάδα, Γκόλντεν Γουΐκ (ゴールデンウィーク) όπως την αποκαλούν οι Ιάπωνες, είναι μια σειρά από διαδοχικές αργίες από τις 29 Απριλίου μέχρι τις 5 Μαΐου και αποτελεί την πιο μαζική περίοδο διακοπών στην Ιαπωνία (συνήθως πολλοί εργαζόμενοι παίρνουν επιπλέον άδεια και επιμηκύνουν τις διακοπές τους – δείτε τις αργίες εδώ).

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα έχει ισχύ από την Κυριακή 25 Απριλίου μέχρι την Τρίτη 11 Μαΐου. Στη διάρκεια αυτή καλούνται να παραμείνουν κλειστά τα πολυκαταστήματα, καταστήματα που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης, θεματικά πάρκα, θέατρα, κινηματογράφοι, χώροι που σερβίρουν αλκοόλ (όπως μπαρ) και αίθουσες καραόκε.
Τα εστιατόρια μπορούν να παραμένουν ανοικτά μέχρι τις 8μ.μ. αλλά τους ζητείται να μη σερβίρουν αλκοόλ. Μεγάλης κλίμακας εκδηλώσεις και αθλητικοί αγώνες καλούνται να απαγορεύσουν την παρουσία θεατών και οι εταιρείες να διασφαλίσουν ότι τουλάχιστον το 70% των υπαλλήλων τους θα εργάζονται εξ αποστάσεως. Επίσης ζητείται από τα ΜΜΜ να μειώσουν τα δρομολόγια τους τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες και να τελειώνουν τη βάρδια τους νωρίτερα στη διάρκεια της εβδομάδας.
Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά αλλά τα πανεπιστήμια καλούνται να λειτουργούν με διαδικτυακά μαθήματα.

Παράλληλα, η Κυβερνήτης του Τόκιο Γιούρικο Κόικε ζήτησε από τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα να κλείνουν τα εξωτερικά φώτα μετά τις 8μ.μ. για να αποθαρρύνουν τον κόσμο να περπατάει τη νύχτα.

Την Παρασκευή 23 Απριλίου σημειώθηκαν 5113 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιαπωνία ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στη χώρα σε 558.314. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε ολόκληρη την Ιαπωνία είναι 9872.
Μέχρι την ίδια μέρα, τα συνολικά κρούσματα στους νομούς που κηρύχθηκε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ήταν στο Τόκιο 133.662, στην Όσακα 73.478, στο Κιότο 11.564 και στο Χιόγκο 28.141.

Δείτε εικόνες από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο τέλος Μάρτιου και Απρίλιο του 2020.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ