Και αστυνομικοί θα τρέχουν στο Μαραθώνιο του Τόκιο την Κυριακή (video)

tokyo-marathon-2015Με πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας θα διεξαχθεί την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου ο Μαραθώνιος του Τόκιο στον απόηχο της πρόσφατης εκτέλεσης των Ιαπώνων ομήρων από τo Ισλαμικό Κράτος.

Περισσότερα από 10.000 άτομα θα είναι σε επιφυλακή για τυχόν τρομοκρατικές επιθέσεις, ανάμεσα τους και 64 αστυνομικοί με ειδικό εξοπλισμό που θα τρέχουν μαζί με τους περίπου 36.000 συμμετέχοντες. Επίσης θα έχουν στη διάθεσή τους πολύ περισσότερες  – από πέρσι – κάμερες και ανιχνευτές μετάλλων.

Οι αρχές έχουν απαγορεύσει τη χρήση πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων δοχείων νερού και επιτρέπουν μόνο κλειστές χάρτινες φιάλες με χωρητικότητα 200ml ανά φιάλη και 400ml συνολικά.

Η Ιαπωνία βλέπει την ασφαλή διεξαγωγή του Μαραθωνίου ως ένα ισχυρό τεστ ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Τόκιο το 2020.

Την περασμένη Τρίτη ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Φούμιο Κισίντα δήλωσε ότι η Ιαπωνία θα παράσχει περίπου 15,5 εκατομμύρια δολάρια για την στήριξη των διεθνών προσπαθειών που γίνονται ενάντια στην τρομοκρατία σε Μέση Ανατολή και Αφρική, ποσό διπλάσιο σε σχέση με αυτό που είχε δεσμευτεί ότι θα διαθέσει η χώρα τον περασμένο μήνα.

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ




ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img
ChemiCloud - Excellent Web Hosting Services