Αρθρογράφοι

Ιαπωνολόγος, θρησκειολόγος, ειδικευμένος στις ιαπωνικές θρησκείες και ιδιαίτερα στον Ιαπωνικό Βουδισμό. Είναι Ομότιμος Καθηγητής της Ιστορίας των Θρησκειών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2014 τιμήθηκε με το «Βραβείο του Υπουργού Εξωτερικών της Ιαπωνίας» για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη και προώθηση των σχέσεων Ελλάδος-Ιαπωνίας και το 2019 τιμήθηκε από τον Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας με το Παράσημο του Τάγματος του Ανατέλλοντος Ηλίου, Χρυσών και Αργυρών Αχτίνων με Ροζέτα, για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη των Ιαπωνικών Σπουδών στην Ελλάδα και την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ Ιαπωνίας και Ελλάδας.  Είναι μέλος της EAJS (European Association for Japanese Studies) και της EJEA (European Japan Experts Association). Μόνιμη επιδίωξη του κ. Παπαλεξανδρόπουλου είναι η ίδρυση τμήματος Ιαπωνικών Σπουδών σε ελληνικό πανεπιστήμιο και η εισαγωγή της επιστήμης της Ιαπωνολογίας στην Ελλάδα.

Στέλιος Παπαλεξανδροπουλος

Ιαπωνολόγος, θρησκειολόγος, ειδικευμένος στις ιαπωνικές θρησκείες και ιδιαίτερα στον Ιαπωνικό Βουδισμό. Είναι Ομότιμος Καθηγητής της Ιστορίας των Θρησκειών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2014 τιμήθηκε με το «Βραβείο του Υπουργού Εξωτερικών της Ιαπωνίας» για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη και προώθηση των σχέσεων Ελλάδος-Ιαπωνίας και το 2019 τιμήθηκε από τον Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας με το Παράσημο του Τάγματος του Ανατέλλοντος Ηλίου, Χρυσών και Αργυρών Αχτίνων με Ροζέτα, για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη των Ιαπωνικών Σπουδών στην Ελλάδα και την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ Ιαπωνίας και Ελλάδας. Είναι μέλος της EAJS (European Association for Japanese Studies) και της EJEA (European Japan Experts Association). Μόνιμη επιδίωξη του κ. Παπαλεξανδρόπουλου είναι η ίδρυση τμήματος Ιαπωνικών Σπουδών σε ελληνικό πανεπιστήμιο και η εισαγωγή της επιστήμης της Ιαπωνολογίας στην Ελλάδα.
Γεννήθηκε το 1990. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η έρευνά της αφορά στην ιστορία της οικονομικής σκέψης της Ιαπωνίας των αρχών του 20ού αιώνα.

Μαρία Γκουνγκόρ

Γεννήθηκε το 1990. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η έρευνά της αφορά στην ιστορία της οικονομικής σκέψης της Ιαπωνίας των αρχών του 20ού αιώνα.
Γεννήθηκε το 1990. Σπούδασε Ιστορία της Δυτικής Φιλοσοφίας
(ιδιαίτερα το Σπινόζα) και Νεοελληνική Λογοτεχνία (ιδιαίτερα τον Καζαντζάκη) στο Πανεπιστήμιο του Κιότο. Είναι υποψήφιος διδάκτορας στον Τομέα του Σύγχρονου Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο του Κιότο. Αυτόν τον καιρό μελετάει την Ιστορία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ως επισκέπτης ερευνητής. Συνέγραψε στα ελληνικά «ο Καζαντζάκης και η Ελληνικότητα» στο «Νίκος Καζαντζάκης, Η απω-ανατολική ματιά» (Επιμέλεια Έλενα Αβραμίδου, Ένεκεν, 2019 ) και μετέφρασε το «Ασκητική» του Καζαντάκη στα Ιαπωνικά (Kyoryoku-sha, 2018).

Κόσουκε Φουκούντα

Γεννήθηκε το 1990. Σπούδασε Ιστορία της Δυτικής Φιλοσοφίας (ιδιαίτερα το Σπινόζα) και Νεοελληνική Λογοτεχνία (ιδιαίτερα τον Καζαντζάκη) στο Πανεπιστήμιο του Κιότο. Είναι υποψήφιος διδάκτορας στον Τομέα του Σύγχρονου Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο του Κιότο. Αυτόν τον καιρό μελετάει την Ιστορία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ως επισκέπτης ερευνητής. Συνέγραψε στα ελληνικά «ο Καζαντζάκης και η Ελληνικότητα» στο «Νίκος Καζαντζάκης, Η απω-ανατολική ματιά» (Επιμέλεια Έλενα Αβραμίδου, Ένεκεν, 2019 ) και μετέφρασε το «Ασκητική» του Καζαντάκη στα Ιαπωνικά (Kyoryoku-sha, 2018).
Γεννήθηκε το 1991. Σπούδασε Δυτική Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Κιότο. Είναι υποψήφιος διδάκτορας στον Τομέα της Ιαπωνολογίας του The Graduate University for Advanced Studies. Είναι μέλος της Japan Society for the Promotion of Science. Το θέμα της μελέτης
του είναι Ιαπωνολογία και Ιστορία των Διεθνών Σχέσεων: «Οι εμπειρίες στην Ε.Σ.Σ.Δ των Ιαπώνων διανοούμενων στο Μεσοπόλεμο». Συνέγραψε το άρθρο «η εμπειρία του Ακίτα Ούτζακου στη Σοβιετική Ένωση (1927): η διεθνική επικοινωνία με τους δυτικούς διανοούμενους μέσα στο ημερολόγιο εις τον Καύκασο και εις την Ουκρανία» (A Noon of Liberal Arts, 2019) στα ιαπωνικά.

Χιροάκι Γιοσικάουα

Γεννήθηκε το 1991. Σπούδασε Δυτική Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Κιότο. Είναι υποψήφιος διδάκτορας στον Τομέα της Ιαπωνολογίας του The Graduate University for Advanced Studies. Είναι μέλος της Japan Society for the Promotion of Science. Το θέμα της μελέτης του είναι Ιαπωνολογία και Ιστορία των Διεθνών Σχέσεων: «Οι εμπειρίες στην Ε.Σ.Σ.Δ των Ιαπώνων διανοούμενων στο Μεσοπόλεμο». Συνέγραψε το άρθρο «η εμπειρία του Ακίτα Ούτζακου στη Σοβιετική Ένωση (1927): η διεθνική επικοινωνία με τους δυτικούς διανοούμενους μέσα στο ημερολόγιο εις τον Καύκασο και εις την Ουκρανία» (A Noon of Liberal Arts, 2019) στα ιαπωνικά.
error: