Ιούνιος 2021: H Σύγχρονη Ελληνική Χαρακτική στην Ιαπωνία

Το Ουάσι νο Σάτο | GreeceJapan.com/Junko Nagata

Η ελληνική χαρακτική ταξιδεύει και φέτος στην Ιαπωνία. Πρώτος σταθμός το Ουάσι νο Σάτο στο Χιγκάσι Τσιτσίμπου του νομού Σαϊτάμα, 70 χιλιόμετρα από το Τόκιο. Το Ουάσι νο Σάτο είναι ένα από τα σημαντικότερα εργαστήρια παραγωγής του χειροποίητου χαρτιού ουάσι και συγκεκριμένα του χοσοκάουα-σι που το 2016 εντάχθηκε στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

GreeceJapan.com/Junko Nagata

Από τις 19 μέχρι τις 26 Ιουνίου, σαρανταένα χαρακτικά έργα από 26 καλλιτέχνες (μέλη της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών), μια περιεκτική αναφορά της Σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής των πέντε τελευταίων ετών, παρουσιάσθηκαν στην έκθεση που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών με την Ένωση Ιαπωνικής Χαρακτικής  και το Χάνγκα Φόρουμ τον τοπικό οργανισμό προώθησης της χαρακτικής και των ιαπωνικών παραδοσιακών χαρτιών της περιοχής.

GreeceJapan.com/Junko Nagata

Συμμετείχαν έργα των: Αγγελόπουλου Χρήστου, Αννιτσάκη Οδυσσέα, Αρβανίτη Ζαχαρία, Βαλέρη Αντιγόνη, Βασιλάκου Αργυρή, Βελέτζα Λευτέρη, Γεωργά Ματίνα, Κομπατσιάρη Μαρία, Κουμαντάκη Δήμητρα, Κωνσταντάκου Αναστασία, Κώτσιου Ντίνα, Μαυροειδή Βάντα, Μαχαιρίδη Ευστρατία, Μικρού Αναστασία, Μονογυιού Ιωάννη, Μπενάκη Πολυτίμη, Μπογιατζή Δημοσθένη, Ξυλά-Ξαναλάτου Ίρις, Παπαδοπούλου Σοφία, Πετροπούλου-Δημητράκη Δήμητρα, Προβατά Έλενα, Προβατίδου Μαρίνα, Σιατερλή Δήμητρα, Σταυρακαντωνάκη Νίκου, Σχοινά Μαίρη, Φαλκώνη Μιχαήλ.

Ο κ.Τσουτόμου Κόνο στην αίθουσα της έκθεσης | GreeceJapan.com/Junko Nagata

Οικοδεσπότης της έκθεσης ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιαπωνικής Χαρακτικής κ.Τσουτόμου Κόνο ο οποίος και μας καλωσόρισε. Ο κ.Κόνο συμμετέχει στην έκθεση «Μεταξύ ουρανού και γης. Σύγχρονη Ιαπωνική Χαρακτική» που φιλοξενείται από τις 18 Μαΐου έως τις 17 Ιουλίου 2021 στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου στην Αθήνα.

Επόμενος σταθμός του ιαπωνικού ταξιδιού της ελληνικής χαρακτικής είναι το Νοέμβριο στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης του Τόκιο.

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ