Ημερίδα για επιχειρηματικές ευκαιρίες στις Ασιατικές αγορές

LogoSEVΣτο πλαίσιο της υποστήριξης με πρακτικό τρόπο της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων ο ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα για Ασιατικές αγορές, την Τρίτη 14 Ιουλίου 2015, 15:00-19:00, στα γραφεία του ΣΕΒ (Σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών), Ξενοφώντος 5, Σύνταγμα, Αθήνα. Στην εκδήλωση θα γίνουν παρουσιάσεις για 8 χώρες, την Ιαπωνία, την Κίνα, την Κορέα, το Βιετνάμ, την Ινδονησία, τη Μαλαισία, την Ταιβάν, τις Φιλιππίνες.

Στόχος της Ημερίδας είναι να προσφέρει επικαιροποιημένη πληροφόρηση, συμβουλές και καθοδήγηση τόσο για τις χώρες που συγκεντρώνουν παραδοσιακά το κύριο ενδιαφέρον όσο και για άλλες  που είναι ανεξερεύνητες σε μεγάλο βαθμό και αξίζει να εξετασθούν και να περιληφθούν στο στόχαστρο του εξωστρεφούς προσανατολισμού.

Η Ασία αποτελεί σημαντική δύναμη στην παγκόσμια οικονομία και συγκεντρώνει το διεθνές επιχειρηματικό ενδιαφέρον, καθώς οι περισσότερες χώρες παρουσιάζουν θετικούς δείκτες ανάπτυξης και προσφέρουν ευκαιρίες σε διάφορους τομείς. Οι έντονες πιέσεις που δέχονται οι ελληνικές εταιρίες λόγω της ύφεσης οδηγούν στην αναζήτηση νέων αγορών και η Ασιατική Ηπειρος μπορεί να αποτελέσει πρόσφορο διέξοδο, τόσο στο εξαγωγικό πεδίο όσο και για παραγωγική δραστηριότητα, συμπράξεις και επενδύσεις.

Στην Ημερίδα θα γίνουν ομιλίες και παρουσιάσεις για κάθε χώρα από Εμπορικούς Ακολούθους Ελληνικών Πρεσβειών, από Πρέσβεις και στελέχη ξένων Πρεσβειών όσο και από επιχειρηματίες που έχουν πλούσια εμπειρία για να μεταφέρουν στοιχεία  και εκτιμήσεις για την οικονομία και τις προοπτικές ανάπτυξης, το επιχειρηματικό περιβάλλον και τις συνθήκες που επικρατούν, τις διαδικασίες, τους τομείς που παρουσιάζουν ενδιαφέρον, τις δυνατότητες συνεργασιών με τοπικούς εταίρους, τις πρακτικές, τα κίνητρα, τις δυσκολίες και τα εμπόδια, κλπ. Στο τελευταίο μέρος θα υπάρχει δυνατότητα για κατ’ιδίαν επαφές και συζητήσεις με τους προσκεκλημένους ομιλητές για ειδικότερη ενημέρωση και συζήτηση επί ατομικών σχεδίων (επισυνάπτεται το αρχικό πρόγραμμα).

Για την αγορά της Ιαπωνίας θα μιλήσει ο  κ. Διονύσης Πρωτοπαπάς, Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄, Προϊστάμενος του Γραφείου Ο.Ε.Υ. στο Τόκιο.

Μετά την Ημερίδα και με βάση το ενδιαφέρον που θα προκύψει, ο ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων θα σχεδιάσει επιχειρηματική αποστολή σε Ασιατικές χώρες για όσες εταιρίες επιθυμούν να επισκεφθούν και διερευνήσουν επιτόπου το πεδίο, να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές συνανήσεις Β2Β με δυνητικούς εταίρους, καθώς και να έχουν επαφές με Κρατικές Αρχές και Οργανισμούς για να προωθήσουν τα ενδιαφέροντά τους. Ο αρχικός προγραμματισμός προβλέπει η πρώτη αποστολή να γίνει στο Βιετνάμ στα τέλη Οκτωβρίου σε συνεργασία με το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Βιετνάμ, σε συνδυασμό ενδεχομένως με 1-2 ακόμη χώρες.

Για να παρακολουθήσετε την ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση (xωρίς κόστος), θα πρέπει να στείλετε συμπληρωμένη τη συνημμένη δήλωση στο patsiavos@sev.org.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεσθε στον κ. Γιάννη Πατσιαβό, Γενικό Διευθυντή ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων, τηλ. 2115006144, 2115006144.

Πρόγραμμα

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ