Ημέρα Γενεθλίων του Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας

Για πρώτη φορά από την άνοδο του στον θρόνο το 2019, ο Αυτοκράτορας Ναρουχίτο πραγματοποίησε από το μπαλκόνι των Ανακτόρων του Τόκιο τον καθιερωμένο δημόσιο χαιρετισμό με την ευκαιρία των γενεθλίων του, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια είχε ματαιωθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Bίντεο 

Το κοινό υπογράφει στο βιβλίο Γενεθλίων του Αυτοκράτορα στον ειδικό χώρο που στήθηκε μπροστά στο κτήριο της Αυτοκρατορικής Υπηρεσίας. Junko Nagata ©GreeceJapan.com, 23-2-2023

Φέτος το κοινό που παραβρέθηκε δεν ξεπέρασε τα 5000 άτομα, που επιλέχθηκαν έπειτα από κλήρωση μέσα από περισσότερες από 60.000 αιτήσεις. Τα χρόνια πριν την πανδημία η είσοδος επιτρεπόταν σε όλους.

Μαζί με τον Αυτοκράτορα ήταν η σύζυγός του, Αυτοκράτειρα Μάσακο, η 21χρονη κόρη του, Πριγκίπισσα Άικο και ο αδερφός του και διάδοχος του θρόνου, Ακισίνο, μαζί με τη σύζυγό του, Κίκο, και την κόρη τους Πριγκίπισσα Κάκο.

Ο Ναρουχίτο, ο οποίος έγινε 63 ετών, στέφθηκε ο 126ος αυτοκράτορας την 1η Μαΐου 2019, μετά την παραίτηση του πατέρα του, Ακιχίτο.

Η ημέρα γενεθλίων του Αυτοκράτορα είναι εθνική αργία.

Junko Nagata ©GreeceJapan.com, 23-2-2023
Junko Nagata ©GreeceJapan.com, 23-2-2023
Η Σακασίτα-μον, η πύλη που οδηγεί στην Αυτοκρατορική Κατοικία. Junko Nagata ©GreeceJapan.com, 23-2-2023
Junko Nagata ©GreeceJapan.com, 23-2-2023
Ο πύργος Φουτζίμι-γιαγκούρα. Από τον κορυφή του φαίνεται το όρος Φούτζι. Junko Nagata ©GreeceJapan.com, 23-2-2023

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ