Ίδρυμα Canon: Υποτροφίες σε Ευρωπαίους ερευνητές για έρευνα στην Ιαπωνία

Το Ίδρυμα CANON στην Ευρώπη (Canon Foundation in Europe) ανακοίνωσε το ετήσιο πρόγραμμα υποτροφιών για Ευρωπαίους και Ιάπωνες ερευνητές σε όλους τους κλάδους της επιστήμης (δεν υπάρχει περιορισμός ως προς το επιστημονικό πεδίο).

Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν πάρει διδακτορικό ή μεταπτυχιακό τίτλο τα τελευταία δέκα χρόνια. Επέκταση της περιόδου των 10 χρόνων είναι δυνατή σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Οι Ευρωπαίοι υπότροφοι θα περάσουν την ερευνητική τους περίοδο στην Ιαπωνία και αντίστοιχα οι Ιάπωνες στην Ευρώπη, σε ίδρυμα της επιλογής τους με το οποίο θα πρέπει να έχουν έρθει σε συμφωνία πριν την αίτηση για την υποτροφία.

Οι υποτροφίες χορηγούνται για χρονικές περιόδους τουλάχιστον τριών μηνών και το πολύ ενός έτους. Η οικονομική υποστήριξη των υποτρόφων είναι 30.000 ευρώ ανά έτος και κατ’ αναλογία για διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα Canon, δίνεται προτεραιότητα στους υποψηφίους που πηγαίνουν στην Ιαπωνία ή την Ευρώπη για πρώτη φορά.

H προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2023 και τα ονόματα των ερευνητών που θα επιλεγούν θα ανακοινωθούν στα μέσα Δεκεμβρίου 2023. Η έναρξη διεξαγωγής της έρευνας θα πρέπει να γίνει μεταξύ Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2024.

Το χρονικό διάστημα 1990-2020 έχουν δοθεί συνολικά 430 υποτροφίες, από τις οποίες οι 268 δόθηκαν σε Ευρωπαίους ερευνητές από 33 χώρες.

Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις στην ιστοσελίδα του Canon Foundation in Europe.

Scholarships

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα