Ιαπωνικό Λύκειο ζητά καθηγητή να διδάξει Αρχαία Ελληνικά

Τζούνκο Ναγκάτα, Τόκιο

Τα αρχαία ελληνικά είναι ανάμεσα στις ξένες γλώσσες επιλογής του ιαπωνικού Λυκείου Κεϊό Σίκι (Keio Shiki Senior High School) και σύμφωνα με ανακοίνωση του ζητά καθηγητή που θα διδάξει τη γλώσσα για την επόμενη σχολική περίοδο (Απρίλιος 2017-Μάρτιος 2018).

Το σχολείο είναι αρρένων και βρίσκεται στην πόλι Σίκι του νομού ΣαΪτάμα στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο. Ιδρύθηκε το Μάιο του 1948 ως Αγροτικό Λύκειο Κεϊό (με την κανονική ύλη και επιπλέον ειδικά μαθήματα κατάρτισης στη γεωργία). Το 1957 μετατράπηκε σε Γενικό Λύκειο και πήρε τη σημερινή του ονομασία. Οι περισσότεροι απόφοιτοι σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Κεϊό (Keio) όπου ανήκει το Λύκειο.

Από το 1991 το Λύκειο εισήγαγε πρόγραμμα εκμάθησης ξένων γλωσσών με στόχο οι μαθητές να διευρύνουν τους ορίζοντές τους μελετώντας  ξένους πολιτισμούς μέσω της γλώσσας. Τα αρχαία ελληνικά διδάσκονται 2 ώρες την εβδομάδα στο κανονικό πρόγραμμα του Λυκείου και μία ώρα εκτός του ωραρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και την αίτηση μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2017 ταχυδρομικώς.

Διάρκεια συμβολαίου: Ένα σχολικό έτος (1/4/2017-31/3/2018).

Στη σχετική ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται αν προαπαιτούμενο για τους υποψηφίους είναι η ιαπωνική υπηκοότητα.

Πληροφορίες: Γενικός Γραμματέας του Λυκείου: τηλ: +81 48 471 1361

Keio Shiki Senior High School

Σχετικό έγγραφο (αρχείο .pdf)

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα