Ένα ιαπωνικό πάρκο βραβευμένο από την Ελλάδα και την UNESCO

日本語

Από το 1997 η UNESCO και η Ελλάδα έχουν θεσμοθετήσει το «Διεθνές βραβείο Μελίνα Μερκούρη για την προστασία και διαχείριση πολιτιστικών περιοχών (UNESCO-Ελλάδα)» το οποίο απονέμεται κάθε δύο χρόνια στη μνήμη της πρώην Υπουργού Πολιτισμού της Ελλάδας Μελίνας Μερκούρη η οποία πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια υιοθέτησης των εννοιών της ολοκληρωμένης διαχείρισης και της βιώσιμης ανάπτυξης στον τομέα του πολιτισμού.

Σκοπός του βραβείου είναι να αναδείξει τη σημασία της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της ανάδειξης του πολιτιστικού τοπίου ως όρου που συμπληρώνει τις συμβατικές έννοιες του αρχαιολογικού μνημείου ή χώρου.
Το 2003 βραβεύτηκε το πάρκο της ιαπωνικής πόλης Κογκά ως εξαιρετικό παράδειγμα τοπίου της πολιτιστικής κληρονομιάς, φυσικό και ιστορικό ταυτόχρονα.

Το πάρκο βρίσκεται στην πόλη Κογκά (古河市) του νομού Ιμπαράκι, περίπου 55 χιλιόμετρα βόρεια του Τόκιο. Η περιοχή είχε κατοικηθεί από την περίοδο Τζόμον της προϊστορικής εποχής. Την περίοδο του Έντο (1603-1868) στο πάρκο ήταν η κατοικία του τοπικού άρχοντα και σαμουράι ο οποίος μάλιστα είχε φυτέψει εκατοντάδες ροδακινιές. Μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο η λίμνη που υπήρχε εκεί για περισσότερα από 1000 χρόνια καλύφθηκε και έγινε αγροτική έκταση. Το 1975 Ο Δήμος της πόλης έφτιαξε ξανά το πάρκο και προσπάθησε να δημιουργήσει τη λίμνη όπως ήταν παλαιότερα.

Οι δημοτικές αρχές της πόλης έχουν ονομάσει το δρόμο που βρίσκεται το μνημείο «Οδός Μελίνας Μερκούρη» και όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, έχουν φυτέψει ένα ελαιόδεντρο προς τιμήν της Ελλάδας.

Φωτογραφίες στο Πάρκο της Κογκά

Φωτογραφίες: Junko Nagata © GreeceJapan.com

Δείτε και τη σελίδα μας με τις ροδακινιές του πάρκου

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img