Είναι ίσως ένα από τα πιο πρωτότυπα έθιμα της Ιαπωνίας και διοργανώνεται κάθε χρόνο σε πολλά μέρη της χώρας με πιο διάσημη οργάνωση αυτή της Ασακούσα στις 28 Απριλίου εις ανάμνηση της αναστύλωσης του αγάλματος του διάσημου ηθοποιού του Καμπούκι Ιτσικάουα Νταντζούρο του 9ου. Πρόκειται για ένα διαγωνισμό… κλάματος μωρών ηλικίας μέχρι ενός έτους τα οποία, επειδή στα ιαπωνικά η πάλη λέγεται γενικά «σούμο» κρατούν ερασιτέχνες παλαιστές της εθνικής πάλης της Ιαπωνίας.
Οι γιγαντόσωμοι άντρες κρατούν καθένας από ένα μωρό ενώ ένας διαιτητής ντυμένος με την ενδυμασία των κανονικών διαιτητών σούμο, των γκιότζι αποφαίνεται πιο από τα δύο μωρά έκλαψε περισσότερη ώρα και/ή δυνατότερα. Το έθιμο, το οποίο υπάρχει από την εποχή της περιόδου Έντο (1600-1868) βασίζεται στη λαϊκή πεποίθηση ότι ένα μωρό που κλαίει δυνατά και για πολλή ώρα είναι υγιές και θα διατηρήσει την υγεία του μεγαλώνοντας.
Παρότι κάποιοι σύγχρονοι επιστήμονες υποστηρίζουν μάλλον το αντίθετο –ότι δηλαδή το παρατεταμένο κλάμα μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικές βλάβες- οι νέες γιαπωνέζες μητέρες μάλλον διαφωνούν και οι… αγώνες «νάκι ζούμο» όπως λέγονται, εξακολουθούν να είναι αρκετά δημοφιλείς. Και βεβαίως, μόνιμο θέμα για τα ΜΜΕ, ιαπωνικά και διεθνή!