Ιαπωνία: Σοκολάτα, γιαούρτι, Δίας, Παρθενώνας, Άγιος Βαλεντίνος και τα λοιπά…

Φωτογραφία © GreeceJapan.com

Όπως κατά κανόνα συμβαίνει στην Ιαπωνία, οι εισαγόμενες γιορτές (ακόμα και τα Χριστούγεννα) μεταμορφώνονται τόσο έντονα σε ιαπωνικές που στο τέλος ξεχνάμε την προέλευσή τους.
Η Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου στις 14 Φεβρουαρίου δεν αποτελεί εξαίρεση. Την Ημέρα των Ερωτευμένων λοιπόν, οι γυναίκες είναι αυτές που θα δώσουν τα δώρα (οι άνδρες ανταποδίδουν ένα μήνα αργότερα). Και τα δώρα αυτά είναι σοκολάτες, προϊόντα γενικά με σοκολάτα. Η βιομηχανία σοκολάτας δε, κάνει το μισό του συνολικού ετήσιου τζίρου της την περίοδο αυτή.
Και βέβαια όπως πάλι κατά κανόνα συμβαίνει στην Ιαπωνία, η διαβάθμιση και η ιεράρχιση βρίσκεται παντού. Και στις σοκολάτες. Έτσι έχουμε τις χονμέι-τσόκο, τις σοκολάτες – έκφραση αγάπης και έρωτα και τις γκιρί-τσόκο, τις «σοκολάτες της υποχρέωσης» που δίνονται σε φίλους, σε συναδέλφους, ακόμα και σε φίλες, ως «ευχαριστώ» για τη φιλία και τη συναδελφικότητα τους.

Φέτος η εταιρεία ζαχαροπλαστικής Yuraku Seika έκανε τη διαφορά! Κυκλοφόρησε ειδικά για τη φετινή γιορτή, στη σειρά γκοφρετών “Βlack Τhunder” τα γκιρί τσόκο με γεύση …Γκιρίσα γιογκούρουτο (δηλαδή ελληνικό γιαούρτι), σε συσκευασία όπου φιγουράρει ο Δίας και ο Παρθενώνας! Τα δοκιμάσαμε και ομολογούμε ότι μας άρεσαν.

Οι φωτογραφίες είναι στο Σταθμό του Τόκιο,  στο Tokyo Okashi Land όπου τα «ελληνικά» γκιρί τσόκο θα πωλούνται μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου.

Φωτογραφία © GreeceJapan.com
Το πακέτο με 16 τεμάχια κοστίζει 1.080 γιεν (περίπου 8,6 ευρώ). Φωτογραφία © GreeceJapan.com
Φωτογραφία © GreeceJapan.com

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ