Ιαπωνία: Περιοδεία του Φίλιππου Μανωλούδη, νικητή του περσινού Διεθνούς Διαγωνισμού Κιθάρας του Τόκιο

日本語

Φίλιππος Μανωλούδης

Τον γνωρίσαμε πέρσι, όταν κέρδισε το πρώτο βραβείο στον 65ο Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας του Τόκιο, τον παλαιότερο και σημαντικότερο διαγωνισμό κιθάρας στην Ιαπωνία. Φέτος ο Φίλιππος Μανωλούδης, ένας από τους κορυφαίους κιθαρίστες της γενιάς του όπως τον αποκαλεί η Ιαπωνική Ομοσπονδία Κιθαριστών, επιστρέφει στην Ιαπωνία για μια σειρά ρεσιτάλ τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο στο Τόκιο, την Όσακα, το Σαππόρο, την Καμακούρα, την Ισιόκα και την Κισαράζου.

Ο ταλαντούχος κιθαρίστας από την Καβάλα, θα ερμηνεύσει έργα των John Dowland (1563-1626), Γιάννη Κωνσταντινίδη (1903-1984), Regino Sainz de la Maza (1896-1981), Τόρου Τακεμίτσου (1930-1996) και Fernando Sor (1778-1839).

Σε μήνυμα του στο GreeceJapan.com από την Βραζιλία όπου βρίσκεται επίσης για σειρά ρεσιτάλ, o Φίλιππος Μανωλούδης έγραψε: «Είναι ιδιαίτερη η χαρά και η τιμή μου να επισκεφθώ την Ιαπωνία τον ερχόμενο Νοέμβρη, για μια περιοδεία αποτελούμενη απο 8 ρεσιτάλ κιθάρας. Η Ιαπωνία έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου και το φιλόμουσο κοινό της είναι εξαιρετικό. Ανυπομονώ λοιπόν πολύ για κάθε μια από αυτές τις συναυλίες και ελπίζω να σας δω όλους εκεί!».
Διαβάστε και τι μας είχε πει πέρσι μετά την βράβευσή του στο Τόκιο.

Οι εμφανίσεις του Φίλιππου Μανωλούδη διοργανώνονται από την Ιαπωνική Ομοσπονδία Κιθαριστών.

  • 23/11 ΤΟΚΙΟ, Τογιόσου: Tokyo East End Guitar Festival
  • 25/11 ΙΣΙΟΚΑ (Ιμπαράκι): Palacio de la guitarra
  • 26/11 ΚΙΣΑΡΑΖΟΥ (Τσίμπα): Kimitsu Civic Cultural Hall
  • 28/11 ΚΑΜΑΚΟΥΡΑ: Kamakura City Museum of Modern Art
  • 29/11 TOKIO, Tσούο: Tokyo Yamaha Ginza
  • 30/11 ΣΑΠΠΟΡΟ: The Lutheran Hall
  • 01/12 ΟΣΑΚΑ: Yamaha Music Osaka Namba store
  • 02/12 TOKIO, Σιμπούγια: Tokyo Hakuju Hall

Φίλιππος Μανωλούδης

Γεννήθηκε στην Καβάλα το 2001 και είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Καβάλας. Ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας στην ηλικία των 7 ετών με τον κ. Αλέξανδρο Παρισίδη και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2018 από την τάξη του κ. Φώτη Κουτσοθόδωρου, λαμβάνοντας το δίπλωμά του με βαθμό “Άριστα Παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο”.

Από τον Οκτώβριο του 2019, φοιτά στην Ακαδημία Μουσικής Τέχνης του Ντάρμσταντ της Γερμανίας, στην τάξη του καθηγητή Tilman Hoppstock.

Έχει δώσει συναυλίες σε Ελλάδα, Γερμανία, Αυστρία, Βουλγαρία και Ιταλία. Τον Μάρτιο του 2018 πραγματοποίησε την πρώτη του περιοδεία σε 6 πόλεις της Βουλγαρίας ενώ τον Νοέμβριο του 2019 εμφανίστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Έχει αποσπάσει βραβεία σε περίπου 30 διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας. Το 2021/22 ήταν ο νικητής του “Deutscher Gitarrenpreis 2021”, του “Antwerpen Guitar Festival Competition”, του “Koblenz International Guitar Competition 2022” καθώς και του “65th Tokyo International Guitar Competition”. Του έχει επίσης απονεμηθεί το βραβείο «Young Artist of Changsha» στον Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας Changsha της Κίνας το 2021.
Μαζί με τρεις φίλους και συμφοιτητές του από την Ακαδημία Μουσικής Τέχνης του Ντάρμσταντ, σχηματίζει το “Foursome Guitar Quartet” και εμφανίζονται συχνά στη Γερμανία και στο εξωτερικό.

Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια κιθάρας (masterclasses) με παγκοσμίου φήμης κιθαριστές, όπως τους Leo Brouwer, David Russell, Ricardo Gallen, Marcin Dylla, Aniello Desiderio, Zoran Dukic, Hubert Käppel και Oscar Ghiglia.

Πέρα από τις μουσικές του δραστηριότητες, έχει πάθος με τα μαθηματικά και έχει αποσπάσει διακρίσεις σε μαθηματικούς διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (2015-2017).

Παίζει με κιθάρες του Καβαλιώτη κατασκευαστή Χαράλαμπου Κουμρίδη (Koumridis Handmade Classical Guitars).

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα