Ιαπωνία: Οι «Έλληνες» σε σκηνοθεσία του Κουνιό Σουγκιχάρα

日本語

Το έργο «Οι Έλληνες» των Άγγλων John Barton και Kenneth Cavander παρουσιάζει στην Ιαπωνία με τη θεατρική του ομάδα KUNIO και το Kanagawa Arts Theatre (ΚΑΑΤ) ο Ιάπωνας σκηνοθέτης Κουνιό Σουγκιχάρα.

Το έργο είναι βασισμένο σε δέκα κλασικά αρχαιοελληνικά έργα και αποτελείται από τρία μέρη. Το πρώτο μέρος με το θέμα «Πόλεμος» περιέχει αποσπάσματα από την Ιφιγένεια εν Αυλίδι και τις Τρωάδες του Ευριπίδη και την Ιλιάδα του Ομήρου. Το δεύτερο μέρος με θέμα «Φόνος» έχει την Εκάβη του Ευριπίδη, τον Αγαμέμνονα του Αισχύλου και την Ηλέκτρα του Σοφοκλή και το τρίτο μέρος με θέμα «Θεοί» περιέχει τα έργα του Ευριπίδη, Ελένη, Ορέστης, Ανδρομάχη και Ιφιγένεια εν Ταύροις.

Οι «Έλληνες», σε νέα μετάφραση της Έϊμι Οζάουα, θα παρουσιαστούν αρχικά με δύο δοκιμαστικές παραστάσεις στο Τόκιο (Morishita Studio, 1-2 Νοεμβρίου 2019) και στη συνέχεια θα παιχτεί στις 30 Νοεμβρίου στο Kyoto Art Theater Shunjuza στο Κιότο και στις 21 έως 30 Νοεμβρίου στο Kanagawa Arts Theatre στην Γιοκοχάμα.

Το Δεκέμβριο του 2018 ο Κουνιό Σουγκιχάρα είχε σκηνοθετήσει το έργο “Oedepus REXXX”, βασισμένο στην τραγωδία «Οιδίπους Τύραννος» με πρωταγωνιστή το γνωστό ηθοποιό του Καμπούκι Χασινoσούκε Νακαμούρα τον 4ο, στο Kanagawa Arts Theatre.

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ