Ιαπωνία: O Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την άρση της έκτακτης ανάγκης σε 39 νομούς

Φέτος στις διακοπές της Χρυσής Εβδομάδας (29/4-6/5) η κίνηση στα Σινκάνσεν ήταν μειωμένη κατά 90% λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Photo: GreeceJapan.com

 

Ο Πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ανακοίνωσε την Πέμπτη 14 Μαΐου την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε 39 από τους 47 νομούς της χώρας. Οι νομοί που εξαιρούνται είναι του Χοκάιντο, Τόκιο, Σαϊτάμα, Τσίμπα, Καναγκάουα, Οσάκα, Κιότο και Χιόγκο.

Η άρση σημαίνει ότι οι νομοί μπορούν να αρχίσουν να χαλαρώνουν τα μέτρα που είχαν συστηθεί για την μη εξάπλωση του κορωνοϊού, όπως ο περιορισμός των μετακινήσεων και συναναστροφών και το κλείσιμο των καταστημάτων και εταιρειών. Ωστόσο, η Κυβέρνηση τόνισε την αναγκαιότητα της υιοθέτησης ενός νέου τρόπου ζωής για την προστασία από τον νέο κορωνοϊό που περιλαμβάνει την ευρύτερη χρήση μάσκας, το συχνό πλύσιμο των χεριών, την αποφυγή πολυσύχναστων μερών κ.α. Επίσης αποθαρρύνονται τα ταξίδια μεταξύ των νομών.

Σχετικά με τους οκτώ νομούς στους οποίους διατηρείται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός είπε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ότι η Κυβέρνηση θα ήθελε και εκεί να άρει τα περιοριστικά μέτρα πριν από τις 31 Μαΐου.

Σε περίπτωση που παρουσιαστεί αύξηση των κρουσμάτων η κατάσταση θα επανεξετασθεί και μπορεί να κηρυχθεί εκ νέου η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μέχρι τις 14 Μαΐου, έχουν επιβεβαιωθεί στην Ιαπωνία 16103 κρούσματα του κορωνοϊού και 696 θάνατοι.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ