ΙΑΠΩΝΙΑ: Ο Έλληνας Πρέσβης Λαμπαδηδρόμος στην INAZAWA, πόλη αδελφοποιημένη με την Αρχαία Ολυμπία

日本語

Στην Ιαπωνία η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου από την Φουκουσίμα, ένα χρόνο μετά την Αφή της Φλόγας στο ναό της Ήρας στην Αρχαία Ολυμπία (12 Μαρτίου 2020). Στις 5 Απριλίου η Φλόγα έφτασε στην Ιναζάουα του νομού Αΐτσι, την πόλη που είναι αδελφοποιημένη με την γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Η τελετή της αδελφοποίησης των Δήμων Ιναζάουα-Αρχαίας Ολυμπίας είχε πραγματοποιηθεί στο Ηραίο στις 22 Αυγούστου 1987.

Ο Έλληνας Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Κακιούσης | © Inazawa City

Πρώτη Λαμπαδηδρόμος ήταν η 15χρονη μαθήτρια Σέρι Ισικάουα η οποία παρέδωσε την Φλόγα στον Πρέσβη της Ελλάδας στην Ιαπωνία κ. Κωνσταντίνο Κακιούση. Ο Έλληνας Πρέσβης έτρεξε στο δρόμο του ιστορικού σιντοϊστικού ναού Οουάρι Οκουνιτάμα Τζίντζα (γνωστό ως “Κονομίγια”), ανάμεσα στους κατοίκους που από νωρίς είχαν κατακλύσει τις δύο πλευρές του δρόμου, επευφημώντας και κρατώντας ελληνικές σημαίες.
Τον κ. Κακιούση και τη σύζυγό του κα Ιωάννα Χαρίκλεια Γιαννακάρου, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος της Ιναζάουα κ. Τζοτζιρό Κάτο.

Για την θερμή υποδοχή του κόσμου και την φιλοξενία του Δήμου της Ιναζάουα, ο Έλληνας Πρέσβης είπε αποκλειστικά στο GreeceJapan.com :

«Η πόλη της Iναζάουα και ο Δήμαρχος ΚΑΤΟ με τον συγκινητικό ενθουσιασμό τους μετέτρεψαν την απλή συμμετοχή μου στην Λαμπαδηδρομία σε εκδήλωση φιλίας προς την Ελλάδα. Τα αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας, αλλά και ευγνωμοσύνης προς το λαό της Iναζάουα και τον Δήμαρχο, που με κατέκλυσαν, είναι πέραν κάθε έκφρασης.»

© Inazawa City
© Inazawa City
Ο κ. Κακιούσης παραδίδει την φλόγα στον επόμενο Λαμπαδηδρόμο, κάτοικο του νομού © Inazawa City
© GreeceJapan.com/Junko Nagata
© GreeceJapan.com/Junko Nagata
© GreeceJapan.com/Junko Nagata
Η κα Ιωάννα Χαρίκλεια Γιαννακάρου με κατοίκους της Ιναζάουα © GreeceJapan.com/Junko Nagata
Τελετή Τσαγιού προν τιμήν της συζύγου του Έλληνα Πρέσβη © GreeceJapan.com/Junko Nagata
© GreeceJapan.com/Junko Nagata

Ο Έλληνας Πρέσβης με τη σύζυγό του και τον Δήμαρχο της πόλης. Μαζί τους με τις μπλε φόρμες είναι οι μαθητές και μαθήτριες που έτρεξαν μαζί με την συμμαθήτριά τους και πρώτη Λαμπαδηδρόμο Σέρι Ισικάουα. Αποτελούσαν την αποστολή που θα ταξίδευε στην Αρχαία Ολυμπία τον Μάρτιο του 2020 για να λάβει μέρος στην Λαμπαδηδρομία και στις εκδηλώσεις για την Ολυμπιακή Φλόγα. Τα παιδιά με τις άσπρες φόρμες συνόδεψαν τον κ. Κακιούση στη Λαμπαδηδρομία.

Μαθητές από το Δήμο της Ιναζάουα έχουν συμμετάσχει στις Λαμπαδηδρομίες στην Αρχαία Ολυμπία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008, Λονδίνο 2012, Ρίο 2016 καθώς και τους Χειμερινούς Αγώνες του Ναγκάνο το 1998.

© GreeceJapan.com/Junko Nagata
© GreeceJapan.com/Junko Nagata
© GreeceJapan.com/Junko Nagata

Την επομένη της Λαμπαδηδρομίας ο κ. Κακιούσης επισκέφτηκε το Δημαρχείο της Ιναζάουα και είχε συναντήσεις με τον Δήμαρχο κ. Κάτο και αξιωματούχους του Δήμου. Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο Toyoda Gosei Memorial Gymnasium “Entorio”, το μεγαλύτερο στάδιο της περιοχής.

© Inazawa City
© Inazawa City
© Inazawa City
© Inazawa City
© Inazawa City
© Inazawa City
© Inazawa City
© Inazawa City

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ