Ιαπωνία: Και φέτος η Ελλάδα στον Ημιμαραθώνιο του Μισάτο

Misato Half Marathon 2017

Με την ενεργό συμμετοχή της Ελληνικής Πρεσβείας και φέτος, διοργανώνεται ο 48ος Ημιμαραθώνιος του Μισάτο και ο Δρόμος 10 χλμ. την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 στην ομώνυμη πόλη του νομού Σαϊτάμα. Στον περσινό δρόμο των 10 χλμ είχε τρέξει ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Ιαπωνία κ. Λουκάς Καρατσώλης καθώς και 4 ακόμα στελέχη της Πρεσβείας.

Στον φετινό αγώνα των 10 χλμ θα τρέξει εκ μέρους της Ελληνικής Πρεσβείας ο κ.Διονύσης Πρωτοπαπάς, επικεφαλής του Γραφείου ΟΕΥ Τόκιο. Στον αγώνα των 20 χιλμ θα τρέξει ο κ. Χρήστος Μακιγιάμα. Επίσης στα 10 χλμ θα τρέξουν και δύο στελέχη της εταιρείας Nanophos, ο κ.Νικόλαος Κουτσούμπας και κ.Χρήστος Χασιώτης

Την απονομή των μεταλλίων θα κάνει ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Ιαπωνία κ. Λουκάς Καρατσώλης.

Μετά τους αγώνες θα σερβιριστούν στο κοινό ελληνικές συνταγές ενώ θα υπάρχουν ελληνικά προϊόντα τροφίμων, όπως ελαιόλαδο, κρασί, ελιές, κ.λ.π.από την εταιρεία Nostimia Co.Ltd. του κ. Θανάση Φραγκή.

Ο Δήμαρχος του Μισάτο σε ειδική συνεδρίαση στο Δημαρχείο παρουσίασε τα σχέδια κατασκευής προπονητικών αθλητικών εγκαταστάσεων εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η πόλη του Μισάτο έχει ενταχθεί στην πρωτοβουλία “Host Town Initiative” της ιαπωνικής κυβέρνησης που αποσκοπεί στην διάδοση της ολυμπιακής ιδέας και σε άλλες ιαπωνικές πόλεις πέραν του Τόκιο.

Στο πλαίσιο αυτό η Ελληνική Πρεσβεία κάνει παρουσιάσεις της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων σε ιαπωνικά σχολεία. Λόγω της ειδικής σχέσης που έχει καλλιεργηθεί με το Μισάτο καταρτίζεται πρόγραμμα παρουσιάσεων και στα 27 σχολεία της περιοχής με αρχή το δίμηνο Απριλίου-Μαϊου 2017 και θα συνεχισθεί μέχρι το 2020, έτος διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ