Ιαπωνία: Ελληνικό γεύμα και στα Γυμνάσια της πόλης Μισάτο

Φωτ.: Junko Nagata © GreeceJapan.com

Μετά τα παιδιά των δημοτικών σχολείων της πόλης Μισάτο σειρά πήραν οι μαθητές και μαθήτριες των γυμνασίων να δοκιμάσουν ελληνικά φαγητά.

Την Τετάρτη 8 Ιουλίου, το μενού του σχολικού γεύματος στα οκτώ γυμνάσια της πόλης είχε κουλούρι, σούπα με ρεβίθια και γιουβαρλάκια, ψάρι με σάλτσα λεμονιού και πέννες με σάλτσα ντομάτα.
Το GreeceJapan.com ήταν στο Γυμνάσιο Χικόιτο όπου ρωτήσαμε τα παιδιά τις εντυπώσεις τους. Κατά γενική ομολογία, αυτό που ευχαριστήθηκαν περισσότερο ήταν το κουλούρι!
Ο Κάϊτο Κιούτσι, μαθητής της 2ας Γυμνασίου μας είπε ότι χάρηκε πολύ που του δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσει για πρώτη φορά ελληνικά φαγητά και είναι ένα έναυσμα να γνωρίσει πιο καλά την Ελλάδα ελπίζοντας ότι κάποια μέρα θα καταφέρει να την επισκεφτεί.

Όπως μας είπαν οι υπεύθυνοι του Δήμου Μισάτο, το φθινόπωρο θα γίνουν στο Γυμνάσιο μαθήματα ελληνικής γλώσσας.

Το σχολικό έτος στην Ιαπωνία αρχίζει τον Απρίλιο και οι καλοκαιρινές διακοπές ξεκινούν στις 20 Ιουλίου (διαρκούν περίπου έξι εβδομάδες).

Φωτ.: Junko Nagata © GreeceJapan.com

Παράλληλα αυτές τις μέρες υπάρχει στο εμπορικό κέντρο του Μισάτο έκθεση με τις επίσημες καλλιτεχνικές αφίσες του Tokyo 2020 καθώς και ένα μικρό περίπτερο με εκθέματα από τις ανταλλαγές του Δήμου με την Ελλάδα.

Το Μισάτο έχει ανακηρυχθεί «πόλη υποδοχής της Ελλάδας» στο πλαίσιο της Host Town Initiative, μια πρωτοβουλία της Κυβέρνησης της Ιαπωνίας που έχει σκοπό τη διασύνδεση ιαπωνικών πόλεων με χώρες που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Οι χώρες που συμμετέχουν έχουν την ευκαιρία εκτός από την προετοιμασία των Εθνικών Ομάδων τους, να παρουσιάσουν και να προωθήσουν τον πολιτισμό τους, τον τουρισμό κ.α στο ιαπωνικό κοινό και να δημιουργήσουν μακροχρόνιες σχέσεις μεταξύ τους μέσω πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων ανταλλαγών.

Το προπονητικό κέντρο της πόλης Μισάτο επιλέχθηκε από τον ΣΕΓΑΣ για το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της Εθνικής Ομάδας στίβου της Ελλάδας πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο (δείτε τη σελίδα μας για την περσινή επίσκεψη-αυτοψία του Έλληνα εθνικού προπονητή στίβου).

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ