Ιαπωνία: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όλους τους Ιάπωνες πολίτες και ξένους κατοίκους

photo © GreeceJapan.com

Η Ιαπωνική Κυβέρνηση δημοσίευσε στις 20 Απριλίου τις λεπτομέρειες για την καταβολή του έκτακτου οικονομικού βοηθήματος που θα δοθεί για τη στήριξη των πολιτών και την τόνωση της ιαπωνικής οικονομίας που παρουσιάζει ύφεση εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

To ποσό του βοηθήματος ανέρχεται στα 100.000 γεν (περίπου 850 ευρώ) και δικαιούχοι είναι όλοι οι Ιάπωνες πολίτες και οι αλλοδαποί με καθεστώς άδειας παραμονής πάνω από 3 μήνες, που θα είναι εγγεγραμένοι στα μητρώα των δήμων στις 27 Απριλίου 2020. Το ποσό είναι το ίδιο για όλους, ανεξάρτητα αν είναι εργαζόμενοι ή άνεργοι και χωρίς ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια. Δικαιούχοι είναι και οι άστεγοι, οι οποίοι θα πρέπει να εγγραφούν στα μητρώα των δήμων.

Τον Μάιο θα ξεκινήσουν οι δήμοι να αποστέλνουν ταχυδρομικώς το έντυπο της αίτησης και θα υπάρχει προθεσμία τριών μηνών για τους δικαιούχους να την καταθέσουν ταχυδρομικώς ή online συμπληρώνοντας και τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο θα πιστωθεί το ποσό για όλα τα μέλη του νοικοκυριού. Στην αίτηση θα υπάρχει και επιλογή για όσους θα προτιμήσουν να μην λάβουν το επίδομα και να χρησιμοποιηθεί το ποσό στον προϋπολογισμό του κράτους.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε έχει ήδη κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτης ανάγκης και τα περισσότερα καταστήματα είναι κλειστά ενώ πολλές εταιρείες υπολειτουργούν και έχουν εφαρμόσει την τηλεργασία στους υπαλλήλους τους. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, τα κρούσματα είναι 10.807 και οι θάνατοι 238, αριθμοί που δεν συγκρίνονται με αυτούς των περισσοτέρων ανεπτυγμένων χωρών που δυστυχώς μετρούν χιλιάδες θύματα καθημερινά.

Όπως δήλωσε ο Άμπε, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όλους είναι ένα δείγμα αλληλεγγύης καθώς το Έθνος προσπαθεί να καταπολεμήσει τον νέο κορωνοϊό, σε έναν αγώνα που μπορεί να είναι μακρύς.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ