Ιαπωνία: Εκδήλωση για την Ελλάδα σε δημοτικό παιδικό σταθμό στην πόλη Μισάτο

日本語

«Εδώ στην πόλη μας θέλουμε να φιλοξενήσουμε την ελληνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Τόκιο το 2020. Ξέρετε την Ελλάδα; Σήμερα θα φάμε όλοι μαζί ελληνικά φαγητά και θα μάθουμε γι’ αυτήν τη χώρα!»

Με αυτά τα λόγια του Δημάρχου της πόλης Μισάτο κ. Mασαάκι Κίζου προς τα παιδιά του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ουασέντα ξεκίνησε στη γεμάτη με ελληνικές και δημοτικές σημαίες αίθουσα, η εκδήλωση για την Ελλάδα που διοργάνωσε ο Δήμος τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου. Όταν τέλειωσε τη σύντομη ομιλία του, με μια φωνή όλα τα παιδιά φώναξαν ιταντάκι-μασου (καλή όρεξη) και ξεκίνησαν το κιουσόκου, το μεσημεριανό τους γεύμα με γεύσεις από Ελλάδα. Μουσακά με μελιτζάνες, ταραμοσαλάτα και σούπα λαχανικών. Ρωτήσαμε τα παιδιά αν τους άρεσε. Οϊσίι φώναξαν…δηλαδή «νόστιμο»!
Αργότερα αποχαιρέτησαν το Δήμαρχο και πήγαν για το μεσημεριανό τους ύπνο. Ξύπνησαν στις τρεις το απόγευμα, την ώρα του ο-γιάτσου, που αυτήν τη φορά ήταν γιαούρτι με μπανάνα και μαρμελάδα από βατόμουρο.

Το Μισάτο είναι μια πόλη 136.000 περίπου κατοίκων στο νομό Σαϊτάμα, είκοσι χιλιόμετρα από το κέντρο του Τόκιο. Όπως έχουμε ξαναγράψει, ο Δήμος του Μισάτο έχει αναπτύξει μαζί με την Ελληνική Πρεσβεία στο Τόκιο μια σειρά δράσεων με κυριότερη την παρουσίαση της Ελλάδας και της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στα 27 σχολεία της περιοχής η οποία ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία την άνοιξη και θα συνεχισθεί μέχρι το 2020.

Όπως μας είπε ο κ.Κίζου, τέτοιες εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Ελλάδα θα γίνουν και σε άλλους δημοτικούς σταθμούς και σχολεία δημοτικού.

Φωτογραφίες

 

photos: Junko Nagata © GreeceJapan.com

 

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ