Ιαπωνία: Αίρονται οι περιορισμοί σε 18 νομούς ενώ εξετάζεται η αύξηση του ορίου αφίξεων από το εξωτερικό στις 10.000

Προς το παρόν η Ασακούσα, η πιο τουριστική περιοχή στο Τόκιο, παραμένει χωρίς ξένους τουρίστες. Φωτ.: Junko Nagata ©GreeceJapan.com

Με την επιβράδυνση της εξάπλωσης της μετάλλαξης «όμικρον» η ιαπωνική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου τους περιορισμούς που είναι σε ισχύ σε 18 νομούς της χώρας. Παράλληλα εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει από τον Απρίλιο το ημερήσιο ανώτατο όριο αφίξεων από το εξωτερικό από τις 7.000 που είναι σήμερα στις 10.000.

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα ανοίξουν τα σύνορα για τους τουρίστες.

Η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων είχε ξεκινήσει την 1η Μαρτίου με τη μείωση της περιόδου καραντίνας από τις 7 στις 3 ημέρες και την αύξηση του ημερήσιου ορίου εισερχομένων ταξιδιωτών – συμπεριλαμβανομένων των Ιαπώνων πολιτών και μονίμων αλλοδαπών κατοίκων – από τις 3.500 στις 5.000 (αυξήθηκε στις 7.000 από τις 14/3) ενώ επιτράπηκε η είσοδος περιορισμένου αριθμού ξένων πολιτών όπως φοιτητών, ερευνητών και επιχειρηματιών.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα δοθεί προτεραιότητα στην είσοδο αλλοδαπών φοιτητών καθώς είναι πολλοί αυτοί που περιμένουν να ξεκινήσουν ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Ιαπωνία όπου το ακαδημαϊκό έτος αρχίζει τον Απρίλιο. Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση, αναμένεται μέχρι τα τέλη Μαΐου οι περισσότεροι φοιτητές να έχουν εισέλθει στη χώρα.

Η Μητροπολιτική Κυβέρνηση του Τόκιο ανακοίνωσε την Πέμπτη 17 Μαρτίου 8.461 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, 1.760 λιγότερα από την προηγούμενη μέρα και 1.619 λιγότερα από την προηγούμενη εβδομάδα. Σε ολόκληρη την Ιαπωνία αναφέρθηκαν 53.587 νέα κρούσματα ενώ οι ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με τον Covid-19 ανέρχεται στους 171.

 

Η αναδημοσίευση του περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Ροή άρθρων

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ