Ιάπωνες θέλουν το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Η Ιαπωνική Mitsui είναι ανάμεσα στους υποψήφιους επενδυτές για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε..

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΤΑΙΠΕΔ στις 5 Ιουνίου, ημέρα που έληξε η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, τα οκτώ υποψήφια σχήματα που κατέθεσαν επίσημα το ενδιαφέρον τους στο ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ είναι:

– APM Terminals, B.V. (ΔΑΝΙΑ με έδρα την ΟΛΛΑΝΔΙΑ)
– Deutsche Invest Equity Partners, GmbH (ΓΕΡΜΑΝΙΑ)
– Duferco Particiption Holding, SA  (έδρα ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ)
– International Container Terminal Services, Inc (ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ)
– Mitsui & Co., Ltd. (ΙΑΠΩΝΙΑ)
– P&O Steam Navigation Company (DP World) (Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ)
– Russian Railways JSC / GEK TERNA S.A. (ΡΩΣΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ)
– Yilport Holding, Inc (ΤΟΥΡΚΙΑ)

Η ιαπωνική Mitsui & Co., Ltd έχει 145 βάσεις σε 66 χώρες και κάνει τζίρους της τάξης των 5 δισ. γιέν ή 3,6 δισ. ευρώ. Η Mitsui, εκτός από τη ναυτιλία και τα ολοκληρωμένα μεταφορικά συστήματα, είναι στις μεγάλες κατασκευές, τα χημικά, την ενέργεια, την αγροτοβιομηχανία, τα καταναλωτικά προϊόντα κ.α.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, οι σύμβουλοι αξιοποίησης θα αξιολογήσουν τις  υποβληθείσες αιτήσεις και θα υποβάλουν την εισήγησή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του  ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στην επόμενη  φάση του διαγωνισμού.

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα