«Ιάπωνες ταξιδιώτες και Ελλάδα: χαρακτηριστικά της αγοράς» – Έρευνα του Υπουργείου Τουρισμού

Με την ευκαιρία της ανακήρυξης του 2024 ως έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας η Γενική Διεύθυνση Τουριστικής Πολιτικής – Διεύθυνση Έρευνας του Υπουργείου Τουρισμού δημοσίευσε στις 6 Μαρτίου τα αποτελέσματα της έρευνας «Ιάπωνες ταξιδιώτες και Ελλάδα: χαρακτηριστικά της αγοράς».

Η δημοσίευση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Τουρισμού:

Η Ιαπωνία αποτελεί μία δυναμική αγορά εξερχόμενου τουρισμού που επιδεικνύει ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα. Με την ευκαιρία της ανακήρυξης του 2024 σε έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας, η Διεύθυνση Έρευνας του Υπουργείου Τουρισμού πραγματοποίησε έρευνα, (πρωτογενή και δευτερογενή) με θέμα τα χαρακτηριστικά της Ιαπωνικής αγοράς.

Η μελέτη αναδεικνύει:

  • το προφίλ της αγοράς βάσει πρόσφατων μελετών από διεθνείς και ευρωπαϊκούς φορείς και σχετικής ακαδημαϊκής βιβλιογραφίας
  • διαθέσιμα ποσοτικά δεδομένα για τα δημογραφικά χαρακτηριστικά και την οικονομία της χώρας, με ιδιαίτερη έμφαση στην τουριστική οικονομία (εισερχόμενος και εξερχόμενος τουρισμός).
  • τα αποτελέσματα σειράς συνεντεύξεων με πληροφορητές-κλειδιά (ιαπωνικά και ελληνικά τουριστικά γραφεία, ιαπωνικούς Tour και Land Operators, Ελληνική Πρεσβεία στην Ιαπωνία, ΕΟΤ, Ελληνο-ιαπωνικό Επιμελητήριο στην Ιαπωνία, Αεροπορική Εταιρία, ΑμΕΑ Σύμβουλος Προσβασιμότητας). Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2023. Οι πληροφορητές παρείχαν σημαντικές πληροφορίες αναφορικά με:
  •  τα κίνητρα για την επιλογή της Ελλάδας ως προορισμού,
  •  το προφίλ των Ιαπώνων ταξιδιωτών (ηλικίες και εισοδηματική κατηγορία επισκεπτών, τρόπος ταξιδιού, χρόνος πραγματοποίησης κράτησης, διάρκεια και περίοδος πραγματοποίησης ταξιδιού, δαπάνες, δραστηριότητες κ.α.)
  •  τα κανάλια διανομής, προβολής και προώθησης,
  •  το ενδιαφέρον για συγκεκριμένες ειδικές μορφές τουρισμού και τις ανταγωνίστριες χώρες,
  •  ποσοτικά στοιχεία και τάσεις για το 2023 και 2024,
  • δυσχέρειες και προτεινόμενες δράσεις για προσέλκυση της αγοράς.

Η μελέτη υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ετήσιου Σχεδίου Δράσης του Υπουργείου Τουρισμού για το 2023  (έργο 1.2.5.).

Μπορείτε να διαβάσετε την έρευνα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Τουρισμού

Υπουργείο Τουρισμού
GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ