Μεγάλη συμμετοχή Ιαπώνων δρομέων στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας!

imimarathonios1

Πραγματοποιήθηκε χθες η συνέντευξη Τύπου του 3ου Ημιμαραθώνιου Αθήνας, o οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Μαϊου 2014 και αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότεροι από 18.000 δρομείς.

Στον αγώνα θα τρέξουν 500 δρομείς από το εξωτερικό, οι περισσότεροι από τους οποίους θα είναι από την Ιαπωνία. Μάλιστα όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Παναγόπουλος, ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για άλλη ημερομηνία, όμως άλλαξε για να συμπέσει με την ιαπωνική περίοδο διακοπών, τη «Χρυσή Εβδομάδα» ώστε να μπορέσουν να έρθουν οι Ιάπωνες να τρέξουν στην Αθήνα.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Δημήτρης Κατσικάρης, η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Νέλλη Παπαχελά, ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα Βαγγέλης Παπαποστόλου και ο υπεύθυνος Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου Μάκης Ασημακόπουλος, ο οποίος παρουσίασε την εκδήλωση, κάθισαν στο πάνελ και έδωσαν μια πρώτη γεύση για το τι πρόκειται να συμβεί στην πόλη την πρώτη Κυριακή του Μαΐου.

Το βασικό χαρακτηριστικό της τρίτης στάσης του θεσμού είναι το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης, αλλά και η διεθνή εμβέλεια που θα έχει από φέτος ο αγώνας. Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε με ικανοποίηση πως τα έσοδα από τις εγγραφές των Συλλόγων Υγείας θα διατεθούν στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής.

Ο Δήμος Αθηναίων βρίσκεται δίπλα σε διοργανώσεις όπως ο Ημιμαραθώνιος, οι οποίες τονώνουν την πόλη και μεταμορφώνουν τις Κυριακές σε γιορτή, ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης. «Συμπαραστεκόμαστε ολόθερμα και θα βοηθήσουμε την προσπάθεια με όσα μέσα διαθέτουμε ως Δήμος, προκειμένου να γίνει ένας καλός Ημιμαραθώνιος και να καθιερωθεί ακόμη καλύτερα. Ο αγώνας είναι δύο εβδομάδες πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών, εγώ τότε θα είμαι σε φουλ τρέξιμο, αλλά θα τρέξω στα 3 ή 5χλμ», είπε ο Γιώργος Καμίνης, που κάλεσε τους Αθηναίους να γίνουν μέρος της γιορτής: «Να τρέξουμε μαζί με την πόλη, να είναι μια μέρα γιορτής. Εγώ πάντα ήθελα οι Κυριακές να είναι μέρες γιορτής για του Αθηναίους. Τέτοιες εκδηλώσεις βοηθούν την πόλη να καταστεί αυτόνομος τουριστικός προορισμός. Σας καλώ από την πλευρά μου να έρθετε να τρέξουμε, εγώ θα είμαι στην γραμμή της αφετηρίας».

«Η περιφέρεια δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο γεγονός. Πολιτισμός και αθλητισμός πηγαίνουν μαζί και βοηθούν στην ανάπτυξη και του τουρισμού», είπε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Δημήτρης Κατσικάρης.

«Είναι η τρίτη χρονιά που ο ΟΠΑΝΔΑ στηρίζει τον Ημιμαραθώνιο. Καλούμε τους πολίτες της Αθήνας να συμμετάσχουν σε αυτό το γεγονός και ιδιαίτερα στα 3χλμ., μια απόσταση στην οποία μπορούν να πάρουν όλοι μέρος. Ο κόσμος έχει ανάγκη να εκτονωθεί», είπε η Νέλλη Παπαχελά, η οποία έκανε γνωστό πως παράλληλα με το αγωνιστικό κομμάτι θα «τρέχουν» στους δρόμους της Αθήνας και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Για τεχνικά ζητήματα, όπως η συμμετοχή των περίπου 18.000 δρομέων σε όλες τις κατηγορίες μίλησε ο τεχνικός διευθυντής των αγώνων, Βαγγέλης Παπαποστόλου. «Φέτος έχουμε κάνει κάποιες αλλαγές κυρίως λόγω του ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Ζάππειο. Μετακινηθήκαμε στο κέντρο, στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη. Εκεί θα χτυπήσει η καρδιά της διοργάνωσης. Αλλάξαμε λίγο της μικρές διαδρομές, όχι όμως και τον Ημιμαραθώνιο», είπε. Με βάση τον προγραμματισμό και με γνώμονα την ασφαλή και ποιοτική συμμετοχή των δρομέων στον αγώνα, τα όρια συμμετοχής ανά απόσταση είναι τα εξής: Ημιμαραθώνιος: 6.000 δρομείς, 5χλμ 9.000 δρομείς, 3χλμ 3.000 δρομείς.

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ