«Ιάπωνες φιλόσοφοι για τις Ιδέες του Πλάτωνα»: Διάλεξη του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Τόκιο, Νομπoύρου Νοτόμι

Φωτ.: YouTube

To Βασιλικό Ινστιτούτο Φιλοσοφίας (Royal Institute of Philosophy) του Ηνωμένου Βασιλείου στο πλαίσιο του κύκλου διαδικτυακών διαλέξεων The London Lecture series ‘Expanding Horizons’ φιλοξένησε την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Τόκιο Νομπούρου Νοτόμι (納富 信留, 1965) ο οποίος έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα «Ιάπωνες φιλόσοφοι για τις Ιδέες του Πλάτωνα». Ο κ. Νοτόμι συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους σύγχρονους Ιάπωνες μελετητές του Πλάτωνα και διδάσκει στην Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Τόκιο. Την περίοδο 2007-2010 διετέλεσε πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας για τον Πλάτωνα (International Plato Society). Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων για τον Πλάτωνα ενώ έχει μεταφράσει από τα αρχαία ελληνικά την «Απολογία του Σωκράτη» και «Φαίδων» του Πλάτωνα και «Σοφιστικοί Έλεγχοι» του Αριστοτέλη. Τον Μάρτιο του 2021 κυκλοφόρησε στα ιαπωνικά το βιβλίο του «Ιστορία της Ελληνικής Φιλοσοφίας».

Ο καθηγητής Νοτόμι εξετάζει την πλατωνική φιλοσοφία και την επίδρασή της στον σύγχρονο κόσμο μέσα από τους Ιάπωνες φιλοσόφους Μεγκούμι Σακάμπε (1936-2009), Τοσιχίκο Ιζούτσου (1914-1993), Ταντάσι Ινοούε (1926-2014) και Μιτσιτάρο Τανάκα (1902-1985).

Η διάλεξη του καθηγητή Νομπούρου Νοτόμι (στα αγγλικά)

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ