Η Θεσσαλία θέλει Ιάπωνες τουρίστες

japan-agorastos

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, Δήμους, Ενώσεις Ξενοδόχων και παραγωγικούς φορείς διοργάνωσαν ταξίδι γνωριμίας στην περιοχή της Θεσσαλίας για στελέχη ταξιδιωτικών πρακτορείων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από την Ιαπωνία. Σκοπός της τουριστικής αυτής δράσης ήταν οι Ιάπωνες να γνωρίσουν και να προβάλουν το τουριστικό θεσσαλικό προϊόν.

Το group των Ιαπώνων βρέθηκε στη Θεσσαλία από τις 19 έως τις 24 Ιουνίου και πραγματοποίησε επισκέψεις στο Πήλιο, γνωστό ως «βουνό των κενταύρων», τη λίμνη Πλαστήρα, τα Μετέωρα, τη Λάρισα και άλλες περιοχές της Θεσσαλίας. 

Η υπεύθυνη του Γραφείο του ΕΟΤ στην Ιαπωνία κα Keiko Aoki, εκπροσωπώντας όλους τους συμμετέχοντες, δήλωσε ότι : «Αποκομίσαμε από την Θεσσαλία τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο για τις ξεχωριστές ομορφιές όσο και για την φιλοξενία που δεχθήκαμε. Από τη μεριά μας θα προσπαθήσουμε να προωθήσουμε το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλίας στη χώρα μας, προκειμένου να δημιουργήσουμε τη βάση για την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων και προσέλκυση τουριστών από την ασιατική ήπειρο στην Θεσσαλία».

Σε μια θεαματική βραδιά υποδοχής, η Περιφέρεια Θεσσαλίας καλωσόρισε τους Ιάπωνες στην Αγριά Μαγνησίας, ανταλλάσσοντας απόψεις με τους τοπικούς φορείς, μέλη των ενώσεων ξενοδόχων και τουριστικούς πράκτορες και μοιράζοντας προωθητικό υλικό. 
Ο κ. Αγοραστός παρουσίασε το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλίας, τονίζοντας ότι προσφέρει πληθώρα επιλογών και κυρίως ποιότητα, δίνοντας έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως είναι ο θρησκευτικός, ο ιαματικός, ο καταδυτικός, ο γαστρονομικός, ο αθλητικός κ.α.

Κατά τη διάρκεια του οδοιπορικού πραγματοποιήθηκε ενάλια ξενάγηση (μίνι κρουαζιέρα) στην Πρασούδα, την Τζάστενη, το Παλαιό τρίκερι, περιήγηση στις παραλίες του Ν.Πηλίου Αγ.Ιωάννη, Παπά Νερό, επίσκεψη στην Τσαγκαράδα και τις γύρω περιοχές Ανήλιο, Κισσό, ξενάγηση στα χωριά-μπαλκόνια του Πηλίου Πορταριά και Μακρινίτσα, όπου γεύτηκαν παραδοσιακά εδέσματα και γλυκά, επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, στον αρχαιολογικό χώρο του Διμηνίου, στην Αργώ, περιήγηση στη Λίμνη Πλαστήρα με έμφαση στις υπαίθριες δραστηριότητες , στο αρχαίο θέατρο Λάρισας, επίσκεψη στον Τύρναβο όπου γεύτηκαν το ντόπιο τσίπουρο και την τοπική γαστρονομία, επίσκεψη στα Μετέωρα και πιο συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Αγ.Στεφάνου και σε εργαστήρι αγιογραφίας, 

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κύριος Κώστας Αγοραστός τόνισε: «Ξεκινήσαμε μια ακόμη μεγάλη προσπάθεια ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας. Ιάπωνες tour operators και δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές της περιοχής μας καθώς και τη φιλοξενία των Θεσσαλών.
Στόχος μας είναι να καταστήσουμε τη Θεσσαλία ελκυστικό τουριστικό προορισμό, ιδίως για τουρίστες από νέες αγορές, όπως είναι η Ιαπωνία, η Κίνα, η Νότια Κορέα, η Ινδία. Η Θεσσαλία είναι ένας τόπος με χίλιους προορισμούς που μπορεί να προσφέρει στον κάθε επισκέπτη “μοναδικές εμπειρίες” και ζεστή φιλοξενία.»

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ