Η Πριγκίπισσα Κάκο θα επισκεφθεί την Ελλάδα στο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας 2024

日本語  Ανανέωση: 25/5/2024

Η Πριγκίπισσα Κάκο / Η φωτογραφία παραχωρήθηκε στο GreeceJapan.com από την Υπηρεσία του Αυτοκρατορικού Οίκου και δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευσή της

Οριστικοποιήθηκε και ανακοινώθηκε επίσημα έπειτα από την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 26 Απριλίου η επίσημη επίσκεψη της Πριγκίπισσας Κάκο στην Ελλάδα από τις 25 Μαΐου μέχρι την 1η Ιουνίου 2024.

Η επίσκεψη της μικρότερης κόρης του Πρίγκιπα Ακισίνο, διαδόχου του Ιαπωνικού Θρόνου και αδερφού του Αυτοκράτορα Ναρουχίτο πραγματοποιείται έπειτα από πρόσκληση της Ελληνικής Κυβέρνησης στο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας 2024 και της επετείου των 125 χρόνων από την υπογραφή του «Συμφώνου Φιλίας, Εμπορίου και Ναυτιλίας» που αποτέλεσε την έναρξη των επίσημων σχέσεων των δύο χωρών.

Η Πριγκίπισσα Κάκο θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλο. Τη Δευτέρα 27 Μαΐου θα παραστεί στην επίσημη τελετή για τον εορτασμό του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού και της 125ης επετείου στην Εθνική Πινακοθήκη, παρουσία των Υπουργών Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και της Υφυπουργού Εξωτερικών Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου. Η κα Μενδώνη θα παραθέσει ακολούθως γεύμα προς τιμήν της Πριγκίπισσας.

Το πρόγραμμα της Πριγκίπισσας περιλαμβάνει επίσκεψη στον Παρθενώνα, το Μουσείο της Ακρόπολης, το Παναθηναϊκό Στάδιο καθώς και στην Ιερά Μονή Φανερωμένης Σαλαμίνας. Οι τοιχογραφίες του καθολικού της μονής αποτελούν ένα σπουδαίο δείγμα ζωγραφικής του 18ου αιώνα και η αποκατάστασή τους έχει ολοκληρωθεί με την χρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Επιστημών και Τεχνολογίας της Ιαπωνίας.

Στην Αθήνα η Πριγκίπισσα Κάκο θα συναντηθεί με τους Έλληνες που έχουν παρασημοφορηθεί από τον Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας και την Ιαπωνική Κυβέρνηση, με μέλη της ιαπωνικής κοινότητας καθώς και με Έλληνες απόφοιτους ιαπωνικών πανεπιστημίων. Επίσης θα επισκεφθεί μια εθνική εγκατάσταση για άτομα με προβλήματα ακοής (η Πριγκίπισσα Κάκο γνωρίζει άπταιστα τη νοηματική γλώσσα) και τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο Τζούντο.

Η Πριγκίπισσα Κάκο / Η φωτογραφία παραχωρήθηκε στο GreeceJapan.com από την Υπηρεσία του Αυτοκρατορικού Οίκου και δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευσή της

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η Πριγκίπισσα θα μεταβεί και στην Κέρκυρα όπου θα επισκεφθεί το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας το οποίο στεγάζει μία από τις σημαντικότερες συλλογές ιαπωνικής τέχνης στην Ευρώπη. Στην Κέρκυρα θα επισκεφθεί επίσης ένα ορφανοτροφείο και θα περπατήσει στην Παλαιά Πόλη.

Η επίσκεψη της Πριγκίπισσας Κάκο είναι η πρώτη που πραγματοποιεί στην Ελλάδα και η τρίτη στο εξωτερικό με σκοπό την προώθηση της διεθνούς φιλίας. Το 2019 είχε πραγματοποιήσει την πρώτη της επίσημη επίσκεψη στην Αυστρία και την Ουγγαρία στο πλαίσιο της 150ής επετείου από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων τους με την Ιαπωνία και για τον ίδιο λόγο είχε επισκεφτεί το Νοέμβριο του 2023 το Περού.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, είχε συναντηθεί τον περασμένο Ιανουάριο με τον Πρίγκιπα Ακισίνο και την σύζυγό του,  Πριγκίπισσα Κίκο, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ιαπωνία. Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις 30 Ιανουαρίου, οι Πρωθυπουργοί Φούμιο Κισίντα και Κυριάκος Μητσοτάκης ανακήρυξαν το 2024 ως «Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας-Ελλάδας».

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ