Η Πριγκίπισσα Κάκο θα επισκεφθεί την Ελλάδα στο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας 2024 (video)

日本語

Η Υπηρεσία του Αυτοκρατορικού Οίκου ανακοίνωσε την Τετάρτη 3 Απριλίου ότι η Πριγκίπισσα Κάκο, η μικρότερη κόρη του Πρίγκιπα Ακισίνο, διαδόχου του Ιαπωνικού Θρόνου και αδερφού του Αυτοκράτορα Ναρουχίτο, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα στα τέλη Μαΐου στο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας 2024 και της επετείου των 125 χρόνων από τη σύναψη των Διπλωματικών Σχέσεων των δύο χωρών.

Στην επίσκεψή της που θα πραγματοποιηθεί κατόπιν επίσημης πρόσκλησης της Ελλάδας, η Πριγκίπισσα Κάκο αναμένεται να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακόμα καταρτίζεται, θα επισκεφθεί και άλλες πόλεις εκτός της Αθήνας.

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη της Πριγκίπισσας Κάκο στην Ελλάδα και η τρίτη στο εξωτερικό με σκοπό την προώθηση της διεθνούς φιλίας. Το 2019 είχε πραγματοποιήσει την πρώτη της επίσημη επίσκεψη στην Αυστρία και την Ουγγαρία στο πλαίσιο της 150ής επετείου από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων τους με την Ιαπωνία και για τον ίδιο λόγο είχε επισκεφτεί το Νοέμβριο του 2023 το Περού.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του,  είχε συναντηθεί τον περασμένο Ιανούαριο με τον Πρίγκιπα Ακισίνο και την σύζυγό του,  Πριγκίπισσα Κίκο στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Ιαπωνία.

Βίντεο

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ