Η Ναόμι Καουάσε θα σκηνοθετήσει την ταινία για το ΤΟΚΥΟ 2020

Naomi Kawase ©2016 Φωτογραφία Leslie Kee

Η βραβευμένη σκηνοθέτρια Ναόμι Καουάσε επιλέχθηκε να σκηνοθετήσει την επίσημη ταινία των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 όπως ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Η Καουάσε θα συνεχίσει την κληρονομιά της παραγωγής των ταινιών που μας χάρισαν συγκλονιστικά ιστορικά στιγμιότυπα της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων, συμπεριλαμβανομένων και των ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκαν για το Τόκιο 1964 (από τον Κον Ιτσικάουα) και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σαπόρο 1972 (από τον Μασαχίρο Σινόντα) και του Ναγκάνο 1998 (από τον Μπάντ Γκρίσπαν). Μάλιστα η ταινία του Κον Ιτσικάουα για το Τόκιο 1964 θεωρείται μια από τις καλύτερες του είδους.

Η Ναόμι Καουάσε γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νάρα. Το 1997, με την πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία, Moe No Suzaku, έγινε η νεότερη νικήτρια της Χρυσής Κάμερας στο Φεστιβάλ Καννών. Δέκα χρόνια αργότερα, η τέταρτη ταινία της, το Πληγωμένο δάσος, έλαβε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο ίδιο φεστιβάλ. Έχει λάβει επίσης τη «Χρυσή άμαξα» στο τμήμα «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών» του Φεστιβάλ Καννών το 2009. Το 2012, οι ταινίες της Hanezu no tsuki και Genpin βρήκαν διεθνή διανομή, ενώ η Ταινιοθήκη του Παρισιού διοργάνωσε μια ρετροσπεκτίβα στο έργο της. Είναι επίσης η ιδρύτρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νάρα.
Το 2015 είχε προβληθεί στο 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης η ταινία της ΑΝ.

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img
ChemiCloud - Excellent Web Hosting Services