Παραστάσεις Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου από Ιάπωνες φοιτητές τον Ιούλιο στην Ελλάδα

日本語

Στιγμιότυπο από την παράσταση στο Πανεπιστήμιο του Κιότο

Με μεγάλη μας χαρά σάς ενημερώνουμε ότι οι «Επιτρέποντες» του Μενάνδρου από τη Λέσχη Αρχαίου Θεάτρου του Πανεπιστημίου του Τόκιο έρχονται τον Ιούλιο στην Ελλάδα ! Οι αναγνώστες του GreeceJapan.com γνωρίζουν καλά αυτήν την αξιέπαινη προσπάθεια των φοιτητών του κορυφαίου ιαπωνικού πανεπιστημίου την οποία έχουμε παρουσιάσει συχνά στις σελίδες μας.

Οι παραστάσεις στην Ελλάδα γίνονται με τη σημαντική συμβολή του κ. Βασίλη Μπούτου ο οποίος κάλεσε στη χώρα μας τους συντελεστές του έργου για να παρουσιάσουν την παράσταση στους Δελφούς στο πλαίσιο του ANIMART 2017. Θα γίνουν ακόμη δύο παραστάσεις, στην Αθήνα και την Αρχαία Ολυμπία.

Σημειώνουμε ότι οι Ιάπωνες φοιτητές συγκέντρωσαν μόνοι τους τα χρήματα (με τη μέθοδο του crowdfunding) για να καλύψουν το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων και να έρθουν στην Ελλάδα.

Το έργο έχει παρουσιαστεί στο Τόκιο και στο Κιότο με μεγάλη επιτυχία. Αξίζει να τονίσουμε ότι οι παραστάσεις γίνονται στα αρχαία ελληνικά. Τη μουσική έγραψε η σκηνοθέτης, ηθοποιός και μουσικός Φουτάμπα Σάτο η οποία παίζει αρχαία ελληνική λύρα στην παράσταση. Η κα Σάτο θα λάβει μέρος και στο ελληνοϊαπωνικό ηχητικό-μουσικό-ποιητικό αφιέρωμα στην Σαπφώ με τίτλο «Η Σαπφώ στη Χώρα των Χρυσανθέμων» που θα γίνει επίσης στο πλαίσιο του ANIMART 2017.

H παράσταση  στους Δελφούς θα γίνει την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 στις 20.00. Θα προλογίσει η κα Αικατερίνη Διαμαντάκου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 (ώρα 20.30) θα γίνει στην Αίθουσα Νίκος Εγγονόπουλος, Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης,Μπακογιάννη & Πλαταιών στα Βριλήσσια, με τη συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης Βριλησσίων Cine-Δράση.

Την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 και ώρα 21:00, στον Αύλειο Χώρο του Παλαιού Δημαρχείου της Αρχαίας Ολυμπίας και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας σε συνδιοργάνωση με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Πύργου – Ολυμπίας. Θα προλογίσει και θα μιλήσει για τη Νέα Κωμωδία και τον Μένανδρο ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος.

Λέσχη Αρχαίου Θεάτρου, Πανεπιστήμιο του Τόκιο
Μενάνδρου, ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΕΣ (κωμωδία)
Το κείμενο της παράστασης αποδίδεται στα αρχαία ελληνικά
Παίζουν: Kensuke Tanaka, Koji Kawashima, So Nishimura, Futaba Sato.
Σκηνοθεσία: Risa Sakurai
Σκηνικά, κοστούμια, αντικείμενα: Φοιτητές του Πανεπιστήμιο του Τόκιο
Μουσική: Η Futaba Sato παίζει αρχαία ελληνική λύρα επί σκηνής

Η 11η ΑΝΙΜΑRT τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Tουρισμού.

Διαβάστε τη συνέντευξη στο GreeceJapan.com

 

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ