Η Ιαπωνία βράβευσε Έλληνα αστυνομικό

日本語

Photo: Twitter @hellenicpolice

Τον Αστυφύλακα της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Αλέξανδρο-Βλάσιο Μιμιγιάννη βράβευσε με τίτλο αναγνώρισης αξιεπαίνου πράξεως η Ιαπωνία σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 21 Αυγούστου 2019 στην Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Αθήνα. Ο Ιάπωνας Πρέσβης κ. Γιασουχίρο Σιμίζου επέδωσε ευχαριστήρια επιστολή στον Έλληνα αστυνομικό ο οποίος στις 29 Ιουνίου αντιλήφθηκε την κλοπή πορτοφολιού εις βάρος Ιάπωνα τουρίστα σε συρμό του Μετρό στην γραμμή Μοναστηράκι- Σύνταγμα και συνέλαβε τον Ρουμάνο δράστη. Ο αστυνομικός ήταν εκτός υπηρεσίας.

Όπως αναφέρει το Δελτίου Τύπου της Ιαπωνικής Πρεσβείας, ο Ιάπωνας τουρίστας επέστρεψε πίσω στην Ιαπωνία με επιτυχία το ίδιο βράδυ, χωρίς κανένα πρόβλημα και με τη βαθιά του ευγνωμοσύνη προς την Ελληνική Αστυνομία. Στην τελετή ο κ. Σιμίζου εξέφρασε τη βαθιά του ευγνωμοσύνη στον κ. Μιμιγιάννη για την αφοσιωμένη και γενναία πράξη του να βοηθήσει έναν Ιάπωνα τουρίστα, εκ μέρους και της Ιαπωνικής κοινότητας στην Ελλάδα.

Κατόπιν, παρουσία του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, Αστυνομικού Διευθυντή κ. Ευάγγελου Καραπαπά και του εκπροσώπου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμου Α’ κ. Κωνσταντίνου Μάρκου, συζητήθηκαν τα στατιστικά στοιχεία μικροκλοπών εναντίον Ιαπώνων τουριστών και μόνιμων κατοίκων, που λαμβάνουν χώρα κυρίως στο Μετρό, σε σταθμούς μέσων μεταφοράς όπως και σε τουριστικά μέρη. Ο Πρέσβης δεσμεύτηκε πως η Πρεσβεία θα καταβάλλει τα μέγιστα ώστε να ενημερώσει τους Ιάπωνες πολίτες ως προς τις μικροκλοπές και ζήτησε από την Ελληνική Αστυνομία την περαιτέρω συνδρομή της για την πρόληψη εγκλημάτων σε περιοχές υψηλού κινδύνου. Εκτίμησε δε την πρόσφατη ενίσχυση της παρουσίας της Ελληνικής Αστυνομίας στους σταθμούς του Μετρό και σε τουριστικές περιοχές.

Πηγή: Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα και Ελληνική Αστυνομία.

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ