Η Ιαπωνία τιμώμενη χώρα στην IMAGE+TECH expo & PHOTOVISION 2024

photovision.gr

Η Ιαπωνία θα είναι η τιμώμενη χώρα στην φετινή μεγάλη έκθεση του ευρύτερου κλάδου της εικόνας στην Ελλάδα, IMAGE+TECH expo & PHOTOVISION 2024, που διοργανώνεται από τις 5 έως 7 Απριλίου 2024 στο Eκθεσιακό Kέντρο – Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Τάε Κβον Ντο). Το 2024 έχει ανακηρυχθεί ως Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας-Ελλάδας.

Η πρώτη Photovision πραγματοποιήθηκε το 1995 από το περιοδικό ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ.

H ανακοίνωση των διοργανωτών
(από photovision.gr)

Η Ιαπωνία, η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και της φωτογραφικής βιομηχανίας, η κοιτίδα του σύγχρονου imaging, θα είναι φέτος η τιμώμενη χώρα στην 15η διοργάνωση της μεγάλης κλαδικής έκθεσης του ευρύτερου κλάδου της εικόνας στη χώρα μας.

Η Ιαπωνία συγκεντρώνει σχεδόν το σύνολο των εργοστασίων παραγωγής φωτογραφικών μηχανών και οπτικών συστημάτων ενώ επίσης διαθέτει σημαντική επιρροή σε εγκατεστημένη βάση εργοστασίων παράπλευρων τομέων του imaging όπως εκτύπωση, γραφικές τέχνες, medical imaging κλπ. Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι χωρίς την αποφασιστική συμβολή της Ιαπωνίας που ξεκίνησε τα πρώτα χρόνια μετά το B’ Παγκόσμιο Πόλεμο και επεκτάθηκε καθοριστικά στις δεκαετίες 1970 και 1980, ο κλάδος του imaging σε φωτογραφία και video δεν θα ήταν ο ίδιος και δεν θα είχε την εξαιρετική ανάπτυξη που έχει γνωρίσει ως σήμερα.

Η έκθεση IMAGE+TECH expo & PHOTOVISION 2024 που διοργανώνεται από 5-7 Απριλίου στο Κλειστό Π. Φαλήρου (Τάε Κβον Ντο) θα τιμήσει τη φίλη χώρα πρώτα απ’ όλα με μία μεγάλη φωτογραφική έκθεση γνωστών, σύγχρονων Ιαπώνων φωτογράφων τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν αργότερα. Στόχος της έκθεσης είναι η εξοικείωση του φιλότεχνου ελληνικού κοινού με αντιπροσωπευτικά φωτογραφικά έργα και ευδιάκριτα στοιχεία τεχνοτροπίας, ύφους και περιεχομένου από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην κεντρική είσοδο του εκθεσιακού χώρου. Για τον σκοπό έχει μετακληθεί από την Ιαπωνία ο κ. Μακότο Σιμπάτα (Μakoto Shibata), Πρόεδρος Camera Journal Press Club of Japan (της Ένωσης του Ειδικού Φωτογραφικού Τύπου της Ιαπωνίας), ενώ έχει προσκληθεί να την εγκαινιάσει ο πρέσβης της Ιαπωνίας στη χώρα μας κ. Γιασουνόρι Νακαγιάμα.

Θυμίζουμε ότι στην IMAGE+TECH expo & PHOTOVISION 2024 συμμετέχουν οι σημαντικότερες Ελληνικές εταιρείες που αντιπροσωπεύουν τα πλέον γνωστά εργοστάσια imaging της Ιαπωνίας και οι οποίες με τη σειρά τους ετοιμάζουν happening και εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια της έκθεσης και θα ανακοινωθούν αργότερα.

Τέλος η πρωτοβουλία για την ανακήρυξη ως τιμώμενης χώρας της Ιαπωνίας, εμπίπτει κατά θετική συγκυρία με τον εορτασμό του 2024 ως Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας και Ελλάδας, με εκδηλώσεις που τίθενται υπό την αιγίδα της Ιαπωνικής Πρεσβείας.

Μείνετε συντονισμένοι!

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ