Η Ιαπωνία στο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας

Lefkas International Folklore Festival

Από την Κυριακή 20 έως την Παρασκευή 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στη Λευκάδα και στα νησιά Κάλαμο, Καστό και Μεγανήσι το Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας, ένας σημαντικός θεσμός που ξεκίνησε το 1962 και προωθεί το μήνυμα της ειρήνης, της φιλίας και της αδελφοσύνης μεταξύ των εθνών σε όλο τον κόσμο μέσω των πολιτιστικών και παραδοσιακών λαϊκών μορφών της τέχνης της μουσικής και του χορού. Διοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας και είναι ένα από τα πιο γνωστά και παλιά φεστιβάλ φολκλόρ της Ελλάδας.

Φέτος το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας φιλοξενεί στη διοργάνωση 8 ξένα φολκλορικά συγκροτήματα, 2 ελληνικά και 4 τοπικούς χορευτικούς Συλλόγους μαζί με Σχολές Χορών και πλήθος εθελοντών.
Ανάμεσα τους είναι το εκπληκτικό ιαπωνικό χοροθέατρο Μακότο Τζούκου (σχολή Μακότο), γνωστό για τις παραστάσεις του στην Ιαπωνία αλλά και στη Λευκάδα, βασισμένες σε έργα του Λευκάδιου Χερν.

Σε παράσταση του Μακότο Τζούκου στο Τόκιο. Φωτογραφία: Junko Nagata ©GreeceJapan.com

Επίσης στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί δωρεάν σεμινάριο ιαπωνικής γλώσσας, επίδειξη σαμουράι, οριγκάμι, ιαπωνική καλλιγραφία και αφήγηση παραδοσιακών παραμυθιών!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας θα ξεκινήσει με μια μεγάλη χορευτική παρέλαση (Κυριακή 20/8, 18.30). Η τελετή έναρξης θα ξεκινήσει στις 21.00 με τον Χορό των Εθνών (χορογραφία Αλεξάνδρα Μπούρα). Η κήρυξη της έναρξης θα γίνει από τον Δήμαρχο Λευκάδας Χαράλαμπο Καλό. Στη συνέχεια θα γίνει αντιπροσωπευτική εμφάνιση των συγκροτημάτων. Η παρουσίαση της τελετής θα γίνει από τον Αλέξη Κωστάλα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα σχετικά με την Ιαπωνία

Δευτέρα 21/8
Παράσταση Μακότο Τζούκου στο Ανοιχτό Θέατρο.

Τρίτη 22/8
Παράσταση Μακότο Τζούκου στη Λαζαράτα.

Τετάρτη 23/8
Παράσταση Μακότο Τζούκου στο Ανοιχτό Θέατρο.

Tετάρτη – Πέμπτη 23-24/8 Σεμινάριο Ιαπωνικής Γλώσσας
Γνωρίστε την ιαπωνική γλώσσα μέσα από ένα δωρεάν διήμερο σεμινάριο στο Πνευματικό Κέντρο. Διδάσκει η κα Φουμίκο Γιαναγκίντα
Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ 26450-22620

Πέμπτη 24/8 Επίδειξη 
To Μακότο Τζούκου παρουσιάζει μια μοναδική εμπειρία σαμουράι στην κεντρική πλατεία Λευκάδας στις 20.00.

Παρασκευή 25/8 Ιαπωνικός Πολιτισμός
Οριγκάμι (ιαπωνική χαρτοδιπλωτική), ιαπωνική καλλιγραφία και αφήγηση παραδοσιακών ιαπωνικών παραμυθιών από το Μακότο Τζούκου στο Πνευματικό Κέντρο.

Η σελίδα του φεστιβάλ όπου μπορείτε να δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα