Η Ιαπωνία εντείνει τους περιορισμούς καραντίνας και για τους ταξιδιώτες από την Ελλάδα

Από την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου οι Ιάπωνες πολίτες και οι αλλοδαποί μόνιμοι κάτοικοι που ταξιδεύουν από την Ελλάδα στην Ιαπωνία θα υπόκεινται κατά την άφιξή τους στη χώρα σε αυστηρότερους όρους καραντίνας στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού. Μαζί με την Ελλάδα στη σχετική λίστα προστέθηκε η Ινδία και η Ρουμανία καθώς και οι πολιτείες των ΗΠΑ Χαβάη, Νέα Υόρκη, Κολοράντο και Μινεσότα ενώ ήδη συμπεριλαβάνονται χώρες, όπως η Αυστραλία, Αυστρία, Γαλλία, Δανία, Ιταλία και Ισραήλ.

Σύμφωνα με το μέτρο, οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στην Ιαπωνία προερχόμενοι από αυτά τα μέρη θα πρέπει να παραμείνουν τις τρεις πρώτες μέρες της καραντίνας των δύο εβδομάδων που απαιτείται, σε εγκαταστάσεις που ορίζουν οι αρχές. Την τρίτη μέρα όσοι λάβουν αρνητικό τεστ θα μπορούν να φύγουν και να συνεχίσουν το υπόλοιπο διάστημα των συνολικά 14 ημερών καραντίνας σε άλλα μέρη όπως στην κατοικία τους.

Δεκάδες άλλες χώρες ήδη υπόκεινται σε αυστηρότερες απαιτήσεις καραντίνας, όπως η παραμονή για 10 μέρες στις εγκαταστάσεις που ορίζουν οι αρχές.

Η επέκταση της λίστας ανακοινώθηκε την Παρασκευή (3/12).

Ήδη η Ιαπωνία έχει κλείσει τα σύνορά της για όλους τους αλλοδαπούς μη κατοίκους.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα