Η Ιαπωνία ανοίγει από τις 10 Ιουνίου τα σύνορά της σε ξένους τουρίστες, αλλά μόνο για οργανωμένες εκδρομές με γκρουπ

Update: 8 Ιουνίου 2022

Kυριακή 12 Απριλίου 2020 στο ναό Σενσότζι στην Ασακούσα, λίγες μέρες αφότου η Ιαπωνία έκλεισε τα σύνορά της. Η περιοχή υπό κανονικές συνθήκες είναι ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός στο Τόκιο. Φωτ.: Junko Nagata ©GreeceJapan.com

Έπειτα από δύο χρόνια αποκλεισμού, η Ιαπωνία ανοίγει ξανά τα σύνορά της και για τον τουρισμό. Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα την Πέμπτη 26 Μαΐου, από τις 10 Ιουνίου θα μπορούν να εισέλθουν στην Ιαπωνία ξένοι τουρίστες αλλά προς το παρόν μόνο με οργανωμένες ομαδικές εκδρομές.

Τα τουριστικά γκρουπ θα γίνονται δεκτά από 98 χώρες που παρουσιάζουν χαμηλά ποσοστά κρουσμάτων Κόβιντ-19 (ανάμεσά τους και η Ελλάδα) και συμπεριλαμβάνονται στην μπλε λίστα του ιαπωνικού Υπουργείου Υγείας. Δεν θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ούτε να κάνουν τεστ κατά την άφιξή τους στην Ιαπωνία. Επίσης δεν θα υπάρχει καραντίνα. Ωστόσο θα συνεχιστεί η υποχρέωση επίδειξης αρνητικού PCR τεστ (πληροφορίες στα αγγλικά) που θα έχει διενεργηθεί μέσα σε 72 ώρες πριν την αναχώρηση. Επίσης θα πρέπει να έχουν ιδιωτική ασφάλεια υγείας και να φορούν μάσκες.
Ο σημερινός κατάλογος των 98 χωρών θα υπόκειται σε συνεχή έλεγχο.

Ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός είπε ότι η Κυβέρνηση θα αξιολογεί την κατάσταση επιτρέποντας σταδιακά την είσοδο τουριστών με στόχο την επαναφορά της στις κανονικές συνθήκες της εποχής πριν την πανδημία.

Η Ιαπωνία φιλοξένησε δοκιμαστικά την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου ολιγομελή τουριστικά γκρουπ από τέσσερις χώρες (Αυστραλία, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη και Ηνωμένες Πολιτείες) και αφού αξιολογηθούν τα αποτελέσματα της δοκιμαστικής περιόδου θα οριστικοποιηθεί το πλαίσιο και οι λεπτομέρειες των οργανωμένων περιηγήσεων.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Ιαπωνία θα αυξήσει από την 1η Ιουνίου το ημερήσιο ανώτατο όριο των αφίξεων από 10.000 σε 20.000, συμπεριλαμβανομένων των Ιαπώνων πολιτών, ξένων φοιτητών και επαγγελματιών. Ο αριθμός θα περιλαμβάνει και τους συμμετέχοντες στα τουριστικά γκρουπ.

Όσον αφορά στους μεμονωμένους τουρίστες θα χρειαστεί ακόμα λίγος χρόνος για να ανοίξουν τα σύνορα και γι αυτούς, σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου της Κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης:

Η Ιαπωνία έκλεισε τα σύνορά της σε 73 χώρες -ανάμεσά τους και η Ελλάδα

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img
ChemiCloud - Excellent Web Hosting Services