Η Fuji TV στον Κόλπο του Τόκιο

Μετά την “Ρέινμπο-μπουρίτζι” (τη Γέφυρα του Ουράνιου Τόξου) είναι αυτό που προσελκύει περισσότερο την προσοχή του επισκέπτη στον κόλπο του Τόκιο. Το κτίριο με την χαρακτηριστική τεράστια σφαίρα που σχεδίασε ο Κένζο Τάνγκε (1913-2005), ένας από τους σημαντικότερους αρχιτέκτονες παγκοσμίως, με έργα όπως το Μουσείο Ειρήνης της Χιροσίμα, το στάδιο Γιογιόγκι για τους Ολυμπιακούς του 1964 και το Κτίριο της Μητροπολιτικής Κυβέρνησης του Τόκιο και το οποίο είναι η έδρα (από το 1997) της Fuji TV, από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της Ιαπωνίας που ιδρύθηκε το 1957.

Η σφαίρα με διάμετρο 32 μέτρα και βάρος 1300 τόνους στον 25ο όροφο, είναι παρατηρητήριο και προσφέρει θέα 270 μοιρών. Όπως θα δείτε παρακάτω στις φωτογραφίες όταν το επισκεφτήκαμε είχε μια εγκατάσταση με κάντζι των αθλημάτων όπως τα σχεδίασαν οι γραφίστες του καναλιού για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των Ολυμπιακών Αγώνων.

Laugh-kun ή Ράφου-κουν, η μασκότ της Fuji TV

To One Piece, από τις πιο γνωστές σειρές που προβάλλει η Fuji TV
To εισιτήριο για το παρατηρητήριο κοστίζει 700 γιεν
Και βέβαια έχει και εδώ κυνήγι θησαυρού με σφραγίδες (stamp rally) όπως σχεδόν παντού στην Ιαπωνία…

Στο ισόγειο του κτιρίου υπάρχουν θεματικά καταστήματα με σειρές που προβάλλει η Fuji TV, όπως Sazae-san. Η είσοδος είναι προσβάσιμη για όλους χωρίς εισιτήριο.

Κάτω από την Ρέινμπο-μπουρίτζι

Φωτογραφίες: Junko Nagata ©GreeceJapan.com

 

Δείτε και τη σελίδα μας Τα οχυρά του Σογκουνάτου Τοκουγκάουα στον κόλπο του Τόκιο

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ