Η Φωτογραφία της Ημέρας: Κρουστά και Ξενάκης στη Σαϊτάμα

Φωτ.: Junko Nagata ©GreeceJapan.com

Η διάσημη καλλιτέχνις κρουστών, Κούνικο Κάτο, μαζί με νέους ταλαντούχους μουσικούς μετά την παρουσίαση του έργου «Πλειάδες» του Ιάννη Ξενάκη στο Θέατρο Τεχνών της Σαϊτάμα.

Στο πλαίσιο του διήμερου αφιερώματος (12-13 Μαΐου) του Meta-Xenakis στην Ιαπωνία. Το Meta-Xenakis αποτελεί μια διεθνή συνένωση ιδρυμάτων και φορέων για τον εορτασμό της επετείου των 100 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα συνθέτη και στοχαστή Ιάννη Ξενάκη (1922-2001).

Η Κούνικο Κάτο είναι ανάμεσα στα μέλη της επιστημονικής και καλλιτεχνικής επιτροπής του Meta-Xenakis. To 2015 κυκλοφόρησε το cd “IX – IANNIS XENAKIS” όπου ερμηνεύει τα έργα “Πλειάδες” και “Rebonds” του Ξενάκη.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

1,805FollowersFollow

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΟ HAIKU.GR

Ιδανικό για δημιουργία σελίδων ποίησης Χάικου, βιβλίων, ανθολογιών, διαγωνισμών, εκδοτικών οίκων κ.α.

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα