Η Φωτογραφία της Ημέρας: “Κέιρο νο Χι”

GreeceJapan.com | Junko Nagata – 19/9/2022

Σήμερα στην Ιαπωνία είναι εθνική αργία, η «Ημέρα Σεβασμού στους Ηλικιωμένους» (敬老の日, Κέιρο νο Χι). Στην πινακίδα του ανθοπωλείου της Uniqlo (της μεγαλύτερης αλυσίδας ρούχων στην Ιαπωνία) στην Γκίνζα είναι γραμμένο: «Σας ευχαριστούμε πάντα. Ας προσφέρουμε λουλούδια με όλη μας την καρδιά στις γιαγιάδες και τους παπούδες μας!».

Φέτος όπως και τα 2 προηγούμενα χρόνια λόγω κορωνοϊού οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό είναι πολύ περιορισμένες. Συνήθως την ημέρα αυτή γίνονται επισκέψεις στους ηλικιωμένους συγγενείς, τα παιδιά ετοιμάζουν ζωγραφιές και δώρα για τους παπούδες και γιαγιάδες τους, εθελοντές επισκέπτονται ηλικιωμένους στις γειτονιές και τα γηροκομεία, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, ενώ είναι και ημέρα περισυλλογής για τη βελτίωση των υπηρεσιών μέριμνας για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Η Ιαπωνία είναι γνωστή για τη μακροζωία των κατοίκων της αλλά και ως η χώρα με το μεγαλύτερο αριθμό ηλικιωμένων στον κόσμο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Κυβέρνηση την Κυριακή (18/9) ο αριθμός των ατόμων άνω των 65 ετών είναι 20,5 εκατομμύρια γυναίκες και 15,7 εκατομμύρια άνδρες.
Συνολικά οι άνω των 80 ετών είναι 12,35 εκ. (το 9,9% του πληθυσμού), και 2,65 εκ. άνω των 90 ετών, περίπου το 2.1% του πληθυσμού.
O αριθμών των ατόμων ηλικίας 100 ετών και άνω είναι 90.526.

GreeceJapan.com | Junko Nagata
GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατα