Η Φωτογραφία της Ημέρας -13/02/2020

photo: Junko Nagata © GreeceJapan.com

Ο σιντοϊστικός ναός Μέιτζι Τζίνγκου στο Τόκιο γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του. Στο πλαίσιο της επετείου υπάρχει υπαίθρια έκθεση στον Κήπο του ναού με φωτογραφίες που παρουσιάζουν τα σημαντικότερα γεγονότα-σταθμούς στην ιστορία του. Aνάμεσά τους υπάρχει ένα ταμπλώ με φωτογραφίες προσωπικοτήτων που συνέβαλαν στην πρόοδο της Ιαπωνίας την περίοδο Μέιτζι (1868-1912) και το άνοιγμα της προς τη Δύση. Ανάμεσά τους βρίσκεται ο Λευκάδιος Χερν (πάνω αριστερά στη φωτογραφία). Ο Χερν παρουσίασε στη Δύση τον μέχρι τότε σχεδόν άγνωστο ιαπωνικό πολιστισμό. Το έργο τού γεννημένου στη Λευκάδα συγγραφέα από μητέρα Ελληνίδα και πατέρα Ιρλανδό, αποτελεί μία από τις πρώτες και πιο στέρεες πολιτιστικές γέφυρες μεταξύ της Ιαπωνίας και της Δύσης.

Στη φωτογραφία, δεξιά από τον Χερν είναι ο Φουκουζάουα Γιουκίτσι, μία από τις σημαντικότερες μορφές της νεότερης ιαπωνικής ιστορίας.

Δείτε στις σελίδες μας άρθρα για τον Λευκάδιο Χερν και τον Μέιτζι Τζίνγκου.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ