Η Ελλάδα στην EXPO 2025 στην ΟΣΑΚΑ!

日本語

H Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες που επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στην Παγκόσμια Έκθεση EXPO 2025 που θα πραγματοποιηθεί στην Όσακα από τις 13 Απριλίου μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2025. Η πρόσκληση για τη συμμετοχή στην έκθεση είχε αποσταλεί από την Κυβέρνηση της Ιαπωνίας σε κυβερνήσεις και οργανισμούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κυβέρνησης της Ιαπωνίας στις 10 Φεβρουαρίου 2021, μαζί με την Ελλάδα επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους ακόμα 6 χώρες και 2 διεθνείς οργανισμοί.

Η Οσάκα είχε αναδειχτεί διοργανώτρια πόλη στην ψηφοφορία της 164ης Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Οργανισμού Εκθέσεων Bureau International des Expositions την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 στο Παρίσι, συγκεντρώνοντας και στους δύο γύρους τις περισσότερες ψήφους 156 χωρών-μελών του Οργανισμού.

Η πρόταση της Όσακα, που συναγωνίστηκε με το Εκατερίνμπουργκ της Ρωσίας και την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, έχει το θέμα «Σχεδιάζοντας τη μελλοντική κοινωνία για τις ζωές μας».
Σημαντικό ρόλο στη νίκη της Όσακα έπαιξαν οι δύο περασμένες πολύ επιτυχημένες διοργανώσεις της Ιαπωνίας, το 1970 ξανά στην Όσακα και το 2005 στο Αΐτσι.

Οι διοργανωτές της EXPO 2025 αναμένουν τη συμμετοχή 150 χωρών και περίπου 28 εκατομμύρια επισκέπτες από την Ιαπωνία και το εξωτερικό.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ