Η Ελλάδα στην Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής στο Τόκιο (10-17 Ιουλίου)

Με τη συμμετοχή περίπου 400 μαθητών και μαθητριών από 81 χώρες πραγματοποιείται από τις 10 μέχρι τις 17 Ιουλίου 2023 στο National Olympics Memorial Youth Center του Τόκιο η 53η Διεθνής Ολυμπιάδα Φυσικής (IPhO2023).

Οι μαθητές στη διάρκεια της προετοιμασίας τους στα Εργαστήρια του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ. Φωτογραφία: physicsmentor.gr

Την εθνική ομάδα της Ελλάδας απαρτίζουν 5 μαθητές που πρώτευσαν στην Β΄φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής “Αριστοτέλης 2023” για την Γ΄Λυκείου.

  • Οδυσσέας Κοτζαμπάσης – 2ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης
  • Χαράλαμπος Νικολάου – Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων
  • Οδυσσέας Καγκαράς – Πρότυπο ΓΕΛ Βαρβακείου Σχολής
  • Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης – Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη
  • Σωτήριος Εμιρζάς – Ιδ. ΓΕΛ Παλλάδιο Βάρης

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης διαγωνίσθηκε επίσης στην 64η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα στην Τσίμπα (2-13 Ιουλίου 2023) όπου έλαβε τιμητική διάκριση (δείτε εδώ τη σχετική σελίδα).

Οι μαθητές, μετά τις εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρακολούθησαν εντατικά μαθήματα προετοιμασίας σε θεωρητικά και πειραματικά θέματα στα Εργαστήρια του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τη βοήθεια καθηγητών και συνεργατών του ΕΚΠΑ και μελών της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση.

 

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img
ChemiCloud - Excellent Web Hosting Services