Γκιρίσα (Ελλάδα) το όνομα του 2ου παιδιού της Σέικο Χασιμότο, νέας προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του «Τόκιο 2020»

Σέικο Χασιμότο. Πηγή φωτογραφίας: kantei.go.jp

Την Ελλάδα …στο αίμα της έχει η νέα πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, Σέικο Χασιμότο. Η 56χρονη Ολυμπιονίκης και μέχρι πρότινος υπουργός των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών του Τόκιο έχει ονομάσει το ένα από τα παιδιά της Γκιρίσα που σημαίνει Ελλάδα στα ιαπωνικά. Η Χασιμότο έχει έξι παιδιά από τα οποία τα τρία έκανε η ίδια και τα άλλα τρία είναι του συζύγου της από τον προηγούμενο γάμο του.

Έχοντας εκπροσωπήσει την Ιαπωνία σε τέσσερις χειμερινούς και τρεις θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στα αθλήματα του πατινάζ ταχύτητας και ποδηλασίας πίστας αντίστοιχα (έχει τις περισσότερες συμμετοχές μετά την Ολυμπιονίκη στο άλμα με σκι, Νοριάκι Κασάι), η νέα πρόεδρος του Οργανωτικής Επιτροπής του «Τόκιο 2020» έχει συνδέσει τη ζωή της με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Άλλωστε και το όνομα της έχει και αυτό σχέση αφού όταν γεννήθηκε το 1964, χρονιά των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, ο πατέρας της την ονόμασε Σέικο από το “σέικα” που σημαίνει “φλόγα”, εννοώντας την ολυμπιακή φλόγα.

Για τα ονόματα των τριών παιδιών της που γεννήθηκαν χρονιές που διοργανώθηκαν Ολυμπιακοί Αγώνες, γράφει στο βιβλίο της “Ολυμπιακό Πνεύμα” που κυκλοφόρησε το 2013. Η κόρη της, γεννημένη το 2000, χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ, ονομάστηκε Σέικα (φλόγα). Ο γιος της που γεννήθηκε τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» ονομάστηκε Γκιρίσα (Ελλάδα) και ο μικρότερος γιος της που γεννήθηκε το 2006 πήρε το όνομα Τορίνο από τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργανώθηκαν στο Τορίνο της Ιταλίας.

Το εξώφυλλο του βιβλίου της Σέικο Χασιμότο “Ολυμπιακό Πνεύμα” (オリンピック魂 Ορίμπικου ντάμασιϊ).

Η Σέικο Χασιμότο ανέλαβε τα καθήκοντά της ως Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο στις 18 Φεβρουαρίου 2021, μετά την παραίτηση του Γιοσίρο Μόρι λόγω σεξιστικών σχολίων.

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ