Η Ελλάδα και η γαστρονομία της στην ιαπωνική τηλεόραση (ΝΗΚ)

日本語

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ιαπωνία, οργάνωσε και συντόνισε την επίσκεψη συνεργείου της ιαπωνικής δημόσιας τηλεόρασης NHK στην Ελλάδα, τον Μάρτιο του 2019, για την βιντεοσκόπηση του αφιερώματος στην Ελλάδα της θεματικής εκπομπής με την υψηλότερη τηλεθέαση στην Ιαπωνία, «Ο κόσμος είναι γεμάτος με θαυμάσια πράγματα». Η βιντεοσκόπηση περιελάμβανε περιήγηση στις παραδοσιακές αγορές της Ελλάδας και προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας και των ελληνικών προϊόντων, εστιάζοντας στα προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης που είναι κατοχυρωμένα στην Ιαπωνία.

Στην εκπομπή της Πέμπτης 6 Ιουνίου 2019, το NHK θα παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, την αγορά και προμήθεια των συστατικών υλικών στις παραδοσιακές αγορές της Αθήνας και την προετοιμασία των παραδοσιακών ελληνικών πιάτων «σπανακόπιττα» και «γαρίδες σαγανάκι» με ελληνικά συστατικά: Ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, φέτα, σπανάκι και φρέσκα λαχανικά. Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων οργάνωσε την παρουσίαση και την προβολή του «προγράμματος μαγειρικής» (Cooking Show), συνέταξε τα κείμενα για τις ελληνικές συνταγές, πρότεινε τον χώρο διεξαγωγής του show και επιμελήθηκε όλες τις οργανωτικές λεπτομέρειες. Οι Ιάπωνες θεατές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν λεπτομέρειες για την προετοιμασία τους, σε ένα τυπικό ελληνικό σπίτι, από μια τυπική Ελληνίδα νοικοκυρά. Επιπλέον, θα ανακαλύψουν ενδιαφέροντα στοιχεία για τον πολιτισμό της ελληνικής κουζίνας και τη σύνδεση των μοναδικών υγιεινών ελληνικών προϊόντων, όπως η φέτα, με την ελληνική μυθολογία.

Το τμήμα “street buying” του προγράμματος, είναι αφιερωμένο στην κεντρική αγορά της Αθήνας, όπου το ιαπωνικό συνεργείο κατέγραψε παραδοσιακές και τυπικές «γωνιές» της ελληνικής πρωτεύουσας, όπου οι καταναλωτές προμηθεύονται τα παραδοσιακά προϊόντα. Για τις ανάγκες του show, ως «καταναλωτής» επελέγη Έλληνας επιχειρηματίας του κλάδου τροφίμων ο οποίος δραστηριοποιείται στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με την NHK, η επιλογή βασίστηκε στην εθνικότητα και όχι στον κύκλο εργασιών, στον όγκο των εισαγωγών από την Ελλάδα ή σε οποιονδήποτε άλλο οικονομικό δείκτη. Επισημαίνεται ότι το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων ουδεμία ανάμιξη είχε στην διαδικασία επιλογής του “καταναλωτή”.

Επίσης, το ιαπωνικό τηλεοπτικό κοινό, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει εκπληκτικές λήψεις από το νησί της Σαντορίνης.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 22:30 ώρα Ιαπωνίας.

Η ιστοσελίδα της εκπομπής στο ΝΗΚ: https://www4.nhk.or.jp/sekahoshi/ (ιαπωνικά)

 

GreeceJapan.com
GreeceJapan.com
H Ελλάδα συναντά την Ιαπωνία. 2001-2024

Η αναδημοσίευση περιεχομένου του GreeceJapan.com (φωτογραφιών, κειμένου, γραφικών) δεν επιτρέπεται χωρίς την εκ των προτέρων έγγραφη άδεια του GreeceJapan.com

ΡΟΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
TΟ 1o ANIME RADIO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑspot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ